I STREIK: De kabinansatte streiker for høyere lønn for selskapets rundt 21.000 kabinansatte. I tillegg er det et krav om at sesongarbeiderne skal få bedre muligheter til fast ansettelse.
I STREIK: De kabinansatte streiker for høyere lønn for selskapets rundt 21.000 kabinansatte. I tillegg er det et krav om at sesongarbeiderne skal få bedre muligheter til fast ansettelse. Foto: Christof Stache / AFP

Lufthansa kansellerer 1300 flyginger etter storstreik

Kabinansatte i det tyske flyselskapet Lufthansa går ut i streik, noe som fører til at rundt 1.300 flyginger blir kansellert de to neste dagene. Også avganger til og fra Norge blir påvirket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreløpig er det fly til og fra München og Frankfurt som er påvirket her til lands.

– I morgen har vi åtte avganger og åtte ankomster med Lufthansa. Tre ankomster og fire avganger er innstilt så langt, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Prestaasen i Avinor til NTB.

Fredag er tre avganger og fire ankomster kansellert.

– Vi oppfordrer de reisende til å følge med på informasjonen fra Lufthansa, sier Prestaasen.

Globalt fører streiken til at 180.000 passasjerer blir berørt, sier Lufthansa onsdag, etter to mislykkede forsøk på å stanse streiken i arbeidsretten.

Flyselskapet har stilt spørsmål ved om streiken, som organiseres av fagforeningen Ufo, er lovlig, men retten ga grønt lys.

De kabinansatte streiker for høyere lønn for selskapets rundt 21.000 kabinansatte. I tillegg er det et krav om at sesongarbeiderne skal få bedre muligheter til fast ansettelse.

Flyselskapet har allerede tilbudt kundene å endre billettene gratis.

(©NTB)