SVAR: Ingrid får endelig svar på hva som skjedde den kvelden hun ble født. Foto:
SVAR: Ingrid får endelig svar på hva som skjedde den kvelden hun ble født. Foto:

«Åsted Norge» løste 29 år gammel krimgåte

For første gang har man ved kombinasjonen av DNA-analyse og slektsforskning klart å løse en norsk kriminalsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I august 1990 ble en nyfødt jentebaby funnet i en søppelcontainer i Oslo. Etter flere måneder med etterforskning ble saken henlagt.

Nå har Åsted Norge ved hjelp av DNA analyse og slektsforskning klart å finne svar på det 29 år gamle mysteriet.

I kveldens episode av Åsted Norge får Ingrid, jenta som ble funnet i containeren, endelig svar på hva som skjedde.

Første gang

Åsted Norge har siden februar i år jobbet intenst for å kunne gi Ingrid svar på hvem som la henne i containeren, og hvorfor hun ble lagt der.

For å løse krimgåten brukte Åsted Norge en kombinasjon av DNA-analyse og slektsforskning. Det er første gang denne kombinasjonen er med på å løse en norsk cold case-sak.

– Gjennom mine år som drapsetterforsker i Kripos har jeg aldri vært borte i en sak som har blitt løst på denne måten, sier tidligere drapsetterforsker i Kripos, Asbjørn Hansen.

Det er journalist Kristian Ervik og slektsforsker David Widerberg Howden fra Norsk slektshistorisk forening som sammen med programleder Jens Christian Nørve har løst det 29 år gamle mysteriet.

Gjennom Åsted Norges programmer denne høsten har seerne fått følge journalistenes arbeid med å løse saken og er også blitt oppfordret til å sende inn tips.

Moren forteller sin historie

I kveldens episode av «Åsted Norge», som sendes på TV 2 og TV 2 Sumo klokken 21.40, får man være med når Ingrid får svarene hun har søkt etter.

Forrige uke ble det tatt en DNA-prøve som bekreftet at Åsted Norge hadde funnet Ingrids biologiske mor. I kveldens episode får seerne høre den biologiske moren fortelle sin historie om hva som skjedde.

Det har vært stor interesse for saken om "containerbabyen" og mange har fulgt Ingrids søk etter svar på hva som egentlig skjedde den kvelden hun ble født og lagt i en søppelcontainer.

– Historien om Ingrid er nok en av forklaringene på at «Åsted Norge» har satt flere seerrekorder denne høsten, sier redaksjonsleder i «Åsted Norge», Asbjørn Olsen.