SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden hun forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 31. oktober i fjor.
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden hun forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 31. oktober i fjor. Foto: Privat / TV 2

Kilder til TV 2:

Har pekt på navngitte personer i Hagen-saken

Politiet har en liste med navn over potensielle gjerningspersoner i forsvinningssaken på Lørenskog. TV 2 er også kjent med at det gjennom etterforskningen er blitt pekt på personer som mistenkes å kunne ha noe med saken å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag er det ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog utenfor Oslo. Verken familien eller politiet har mottatt livstegn fra 68-åringen.

I ti uker etterforsket politiet saken som en kidnapping, blant annet fordi det ble funnet strips og et trusselbrev med krav om løsepenger i huset.

I juni endret politiet teori. De mener nå at Hagen ble drept, og de tror at den eller de som står bak kan ha forsøkt å få drapet til å se ut som en kidnapping.

TV 2 vet at flere personer har vært inne til avhør i saken. De har status som vitner, men flere har samtidig blir spurt om de har alibi for 31. oktober i fjor.

Har gjerningsmann-liste

Politiet har, etter det TV 2 får opplyst, jobbet mot konkrete kriminelle miljøer i et forsøk på å få informasjon om saken.

Gjennom avhør og tips skal det ha blitt pekt på navngitte personer som mistenkes for å kunne ha noe med forsvinningen å gjøre.

– Jeg kan ikke gå i detalj i et sånt spørsmål, sier politiinspektør Tommy Brøske.

Han bekrefter imidlertid at politiet har utarbeidet en liste over potensielle gjerningspersoner.

– Det er en ganske vanlig prosedyre i så alvorlige saker, men jeg kan ikke kommentere dette ytterligere.

– Har dere sjekket mange ut av saken?

– Det jobber vi kontinuerlig med, og det er personer som har blitt sjekket ut.

Fant blod i huset

I forrige uke skrev Dagbladet at de mener at forberedelsene til den kriminelle handlingen kan ha skjedd i flere måneder.

– Vi har sett forberedelseshandlinger forut for oktober. Vi mener å kunne tolke at det har pågått forberedelser siden sommeren 2018, sier Brøske til TV 2.

Han vil ikke utdype hva forberedelsene har handlet om.

Politiet har også bekreftet til VG at de har funnet blodspor i familiens bolig i Sloraveien 4 på Lørenskog. Dette er ikke nødvendigvis oppsiktsvekkende, mener politiet.

Det er også gjort en rekke undersøkelser rundt brevet som Tom Hagen fant i huset da han kom hjem den 31. oktober i fjor.

LEDER SAKEN: Politiinspektør Tommy Brøske er Hagen-etterforskningens ansikt utad.
LEDER SAKEN: Politiinspektør Tommy Brøske er Hagen-etterforskningens ansikt utad. Foto: NTB Scanpix

Nylig opplyste politiet at tekniske undersøkelser viser at både brevet og den tilhørende konvolutten er kjøpt på Clas Ohlson. Mens brevet er produsert i Portugal, er konvolutten laget i Tyskland, mener politiet.

Det er også brukt ressurser på å analysere teksten i brevet, blant annet for å forsøke å avdekke bakgrunnen til den eller de som har forfattet det.

Butikker på Romerike

Politiet ønsker ikke å svare på om det er gjort funn av DNA på enten brevet eller konvolutten, men sier kun at det er gjort nødvendige tekniske undersøkelser. Eksperter TV 2 har snakket med, forteller at svarene på slike DNA-prøver potensielt kan være helt avgjørende for politiets etterforskning.

Inne i huset er det funnet et skosåleavtrykk som politiet mener er interessant. Etterforskningen har avdekket at skoen, som er av merket Sprox, trolig er i størrelse 45.

Skoen blir solgt på butikken Sparkjøp i Norge, men den selges også utenlands.

SKOEN: Et avtrykk fra en sko av denne typen har blitt funnet inne i boligen.
SKOEN: Et avtrykk fra en sko av denne typen har blitt funnet inne i boligen. Foto: NTB Scanpix

Videre er det funnet strips i leiligheten, som politiet mener er kjøpt på Biltema. Stripsene har vært til teknisk analyse, men politiinspektør Tommy Brøske vil ikke kommentere hvorvidt disse har gitt interessante resultater.

Clas Ohlson, Biltema og Sparkjøp har alle butikkutsalg på Romerike.