ÅSTED: Alt av tilgjengelig mannskap er på plass ved togstasjonen i Lillestrøm i jakten på gjerningspersonene, etter at en mann ble knivstukket flere ganger.
ÅSTED: Alt av tilgjengelig mannskap er på plass ved togstasjonen i Lillestrøm i jakten på gjerningspersonene, etter at en mann ble knivstukket flere ganger. Foto: Bård Egil Torgersen/ TV 2

Mann (30) kritisk skadet – politiet ber om tips fra publikum

En 30 år gammel mann er kritisk skadet etter at han ble knivstukket flere ganger i ryggen i Lillestrøm torsdag kveld. Politiet ber nå vitner om å melde seg.

Klokken 21.21 torsdag fikk politiet melding om om at en person var knivstukket i Dapsagveien i sentrum av Lillestrøm.

En mann i 20-årene er pågrepet, mens politiet jakter en tredjeperson.

– En mann i 30-årene er blitt påført flere knivstikk i ryggen. Han var bevisst da han ble fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Svein Walle ved Øst politidistrikt til TV 2.

Jakter én

Mannens tilstand skal ifølge politiet være kritisk.

– Vi har ikke sikker identitet på mannen vi nå leter etter, sier politiadvokat Kari Karlsen Aas til TV 2 fredag morgen.

Politiet har ikke avhørt den pågrepne mannen eller den skadde 30-åringen.

– Vi ber om at vitner som kan ha observert noe kontakter oss på 98902992, sier Aas.

Det var to vitner på stedet da politiet ankom stedet torsdag kveld. Den ene av dem holdt press på såret.

Flere meldinger

Politiet etterlyste torsdag to personer etter knivstikkingen.

Den ene sies å ha afrikansk utseende, mørke klær, hettegenser og sekk på ryggen. Den andre sies å ha arabisk utseende, lys genser og kort, bølgete hår. Han skal være om lag 175 til 185 centimeter høy og ha kraftig kroppsbygning.

Klokken 22.20 meldte politiet at de har kontroll på en person som trolig har vært involvert i knivstikkingen. Mens de fortsatt leter etter den andre personen.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap på stedet i jakten på gjerningspersonene. Vi innhenter også videoovervåkning fra stedet og snakker med vitner til hendelsen, sier Walle.

Politiet har ennå ikke fullstendig oversikt over hendelsesforløpet, men vet at knivstikkingen skjedde ute. Motivet er fortsatt usikkert.

Politiet fikk flere meldinger samtidig om knivstikkingen, både fra vitner samt fra AMK.

Saken oppdateres!