PATRULJERER: Dødstallene i Chile etter de siste dagenes demonstrasjoner fortsetter å stige. Dette bildet er fra Santioago i Chile der militære patruljerer.
PATRULJERER: Dødstallene i Chile etter de siste dagenes demonstrasjoner fortsetter å stige. Dette bildet er fra Santioago i Chile der militære patruljerer. Foto: Edgard Garrido / NTB scanpix

Dødstallene stiger i Chile

Totalt 15 personer har mistet livet under demonstrasjonene som de siste dagene har preget Chile.

Det opplyser myndighetene tirsdag.

Statssekretær i innenriksdepartementet, Rodrigo Ubilla, sier at elleve personer mistet livet i landets hovedstad Santiago, og at de var forårsaket av plyndringer og brannstiftelser hovedsakelig rettet mot kjøpesentre.

Uroen tok til lørdag og startet etter at myndighetene besluttet å øke prisen på metrobilletter. Frustrasjonen har senere blitt rettet mot president Sebastián Piñera og hæren.

Enkelte steder har det vært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter. Bare i helgen ble nærmere 1.500 personer pågrepet.

Mandag ble det innført portforbud for tredje kveld på rad i Santiago. President Piñera har også erklært unntakstilstand i 10 av landets 16 regioner. Han har uttalt at «landet er i krig».

(©NTB)