1 ÅR: Det var denne kakespisingen som gjorde Megan kjent over Englands landegrenser.
1 ÅR: Det var denne kakespisingen som gjorde Megan kjent over Englands landegrenser. Foto: Privat

Bursdagsjenta (1) ble hetset fordi hun var annerledes – da tok faren en uventet hevn

Britiske Scott Gavin postet en video av datteren som spiste kake på 1-årsdagen. Det resulterte i grusom netthets, sier han til TV 2.

Tirsdag kunne reality-profilen Scott Gavin fortelle at videoen av datteren med Downs syndrom som spiser bursdagskake er sett over 35.000 ganger på få dager.

Han har fått kommentarer fra folk over hele verden, og det er ikke uten grunn. Folk ønsker å støtte Gavin, etter at han tok en ganske spesiell hevn mot netthaterne.

Fikk hatkommentarer

Gavin ble en kjent reality-profil i England da han gjorde om huset sitt til en mini-dyrehage, etter å ha vunnet en pengepremie.

Men det er ikke det faktum at han og hans seks barn bor i et noe uortodoks hus som har skapt overskrifter den siste tiden.

Det er fordi han lot yngstemann, Megan, spise kake med hendene da hun fylte ett år. Dette har mange nettroll brukt som en anledning til å skrive negative kommentarer og grov hets om Downs syndrom.

Dette er et av eksemplene på en av de hatefulle ytringene:

«Barn i Afrika sulter, og du sløser kake på et barn som er for retardert til å skjønne hva det er.»

Egen hevn

Gavin forteller til at han ble forbannet da han leste kommentarene. Han ønsket å finne haterne.

Men i stedet for å søke opp menneskene, fant faren ut en annen type hevn: Nå skal seksbarnsfaren poste enda flere bilder av datteren enn før, for å tvinge haterne til å respektere diagnosen.

– Vi ønsker å utdanne de trollene. Vi mener at folk ikke har Downs syndrom. De er Downs syndrom. Det er ikke en sykdom, men et ekstra kromosom. Det betyr bare ekstra mye kjærlighet, sier han til TV 2.

Kosebamser

Og at kjærligheten har seiret, er en underdrivelse. Flere medier, som Metro, har delt historien til Gavin. Dette har ført til en overveldende mengde støtte fra fremmede.

Faktisk så mye at mange nå ønsker å kjøpe kosebamser med Megan som motiv.

MOTIV 1: Disse to bildene skal være motivene på bamsene. Foto: Privat
MOTIV 1: Disse to bildene skal være motivene på bamsene. Foto: Privat
MOTIV 2: TV 2 har fått bildene tilsendt av barnefaren. Foto: Privat
MOTIV 2: TV 2 har fått bildene tilsendt av barnefaren. Foto: Privat

– Det hele startet med at jeg postet et bilde av Megan. Jeg skrev: «Alle burde ha en Megan i huset, så de kan se smilet hennes og kose med henne hver dag», forteller Gavin.

Da begynte folk å kommentere at de ønsket å kjøpe kosebamser med bilder av Megan på. Disse bamsene skal hete «Meggy Moo».

– Vi kaller bamsene for Meggy Moo fordi den to år gamle storesøsteren hennes begynte å kalle henne det. Vi synes det var søtt, sier hun.

Ifølge Gavin har det allerede strømmet inn mange forhåndsbestillinger, men man kan ikke kjøpe bamsene før i januar.

Gavin forteller til TV 2 at pengene kosebamsene genererer skal gå til den lokale foreningen for Downs syndrom. Noe vil også gå til en sparekonto i Megans navn.