AFRIKATURNÉ: Hertuginnen av Sussex i Johannesburg tidligere denne måneden.
AFRIKATURNÉ: Hertuginnen av Sussex i Johannesburg tidligere denne måneden. Foto: Michele Spatari

Meghan Markle på gråten når hun blir spurt om hvordan hun har det

Å være nybakt mamma i en av verdens mest kjente familier tærer på, innrømmer hertuginnen av Sussex, Meghan Markle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang avslører hertuginnen av Sussex, Meghan Markle, at hun sliter i rollen sin som nybakt mamma i rampelyset.

I et emosjonelt intervju med Tom Bradby fra ITV, forteller hun at det intense søkelyset, og den stadige negative pressedekningen, har gjort ting vanskeligere i en allerede sårbar tid.

– Med en nyfødt, spesielt som kvinne, er det veldig mye, sier hun.

Etter intervjuet er det mange som har vist sin støtte til Markle. På Twitter har hashtagen #WeLoveYouMeghan tatt av og mange roser hertuginnen for å snakke åpent om problemene sine.

Flere kjendiser har også tatt til Twitter for å støtte Markle. Blant de som har rost og skrevet til hertuginnen er blant annet politiker Alexandria Ocasio Cortez og skuespiller Lili Reinhart.

Takker journalisten

Markle ser ut til å holde inne noen tårer mens hun takker Bradby for at han spurte om hvordan hun har det.

– Takk for at du spør, det er ikke mange som har spurt meg om det, sier hun.

– Dette er en veldig ekte ting å gå gjennom bak scenen.

Når Bradby spør om det vil være riktig å si at hun ikke har det helt bra, og at det har vært et slit, svarer Markle ja.

Bradby var på reise med det kongelige paret og sønnen deres på den siste ti-dagers turneen i Afrika, for å lage en dokumentar for ITV.

På turen anklaget prins Harry den britiske tabloidpressen for å føre en hensynsløs kampanje mot konen.

Løgn etter løgn

I uttalelsen hevdet han at noen aviser hadde brutt ned konen omtrent daglig i ni måneder, og publisert løgn etter løgn på hennes bekostning fordi hun ikke var i rampelyset under barseltiden.

Tidligere i måneden ble det kunngjort på parets hjemmeside at Meghan saksøkte the Mail for å publisere et privat brev hun hadde skrevet til faren sin.

Avisen avviser urett.

Fremdeles i sorg

Etter Afrika-turneen sitter Bradby igjen med inntrykket av at prins Harry mener media drepte moren hans Diana, prinsessen av Wales, og at han er redd noe lignende vil skje med Markle.

– Han er tydelig veldig opptatt av å beskytte deg fra det han følte moren hans gikk gjennom, sier Bradby under intervjuet med Markle.

Under denne turen har prins Harry innrømmet til Bradby at hans sorg for sin mor fremdeles er veldig sår. Han sa at hver blitz som gikk av ga ham de verste påminnelsene.

De personlige vanskene som det kongelige paret delte, stod som kontrast til entusiasmen de viste offentlig gjennom turen.