BLE RUNDSTJÅLET: To menn (t.h. i bildet) brøt seg inn hos Noroco i Drammen 3. april. Med seg fikk de fiskeutstyr verdt rundt 300.000 kroner. Nå håper innehaver Roar Kristoffersen at noen kjenner igjen tyvene.
BLE RUNDSTJÅLET: To menn (t.h. i bildet) brøt seg inn hos Noroco i Drammen 3. april. Med seg fikk de fiskeutstyr verdt rundt 300.000 kroner. Nå håper innehaver Roar Kristoffersen at noen kjenner igjen tyvene. Foto: Preben Negård (Åsted Norge) / Overvåkningskamera

STAKK AV MED FISKEutstyr til 300.000:

Hvem brøt seg inn i butikken til Roar (64) i Drammen?

DRAMMEN (ÅSTED NORGE, TV 2): – Man blir jo forbanna når slikt skjer, sier Roar. Maskerte tyver stakk av med fiskeutstyr til mange hundre tusen kroner fra butikken hans. Nå etterlyses tyvene av politiet i Åsted Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se saken i Åsted Norge på TV 2 klokken 21.40 mandag.

Tirsdag 2. april. Roar Kristoffersen stenger dørene for dagen. Bak seg i butikken er dyrt fiskeutstyr låst inne.

Om natten vekkes han av telefonen som ringer. Alarmen har gått i butikken.

– Det skjer jo en gang iblant, det, sier Kristoffersen.

Han kjører til butikken som ligger ved Drammenselva. Der ser han at det ikke er falsk alarm denne gangen.

– Når jeg kommer frem, ser jeg at ruta er «smashet» inn. Ruta på inngangsdøra er knust, og det ligger litt varer utover gulvet. Jeg plukker jo glasskår ennå, humrer Kristoffersen, mens han rister på hodet.

– Profesjonelle

Innehaveren av fiskeutstyrsbutikken skjønner fort at dette ikke var et tilfeldig brekk. På videoovervåkningen ser han hele ferden til tyvene inne i butikken.

– De virket veldig profesjonelle. To stykker knuser ruta, og bruker to til tre minutter på å røske med seg varer til 300.000 kroner i utsalgspris. De går utelukkende etter de dyre varene, sier Kristoffersen.

ETTERLYST: Vet du hvem disse personene er? Send ditt tips til astednorge@tv2.no. Foto: Overvåkningskamera
ETTERLYST: Vet du hvem disse personene er? Send ditt tips til astednorge@tv2.no. Foto: Overvåkningskamera

De ansatte ved fiskebutikken sender videoen over til politiet, men saken blir henlagt. Nå ber både Roar og politiet om tips som kan gjøre at tyvene blir identifisert.

– Jeg håper jo at det er noen som kan kjenne igjen disse mennene ut ifra de bildene vi har. Det er ikke første gangen disse gutta er på banen, mener butikkinnehaveren.

300.000 i medbragt, oransje bag

I mandagens sending av Åsted Norge kan du se hele overvåkningsvideoen fra det grove tyveriet 3. april.

Ruta på inngangsdøra hamres opp, og de to tyvene krabber gjennom åpninga. Mens den ene går mot monteret med dyre fiskesneller, løper den andre innerst i butikken for å hende vadebukser. Han tar også med seg fiskestenger.

Alt dette stapper de i en oransje medbragt bag. På et par minutter krabber de tilbake gjennom hullet de kom inn, og stikker av med tyvegods verdt 300.000 kroner.

MEDBRAKT BAG: Tyvene stapper alt av tyvegods inn i en medbragt oransje bag. Foto: Overvåkningkamera
MEDBRAKT BAG: Tyvene stapper alt av tyvegods inn i en medbragt oransje bag. Foto: Overvåkningkamera

Gjerningsperson nummer én har på seg en mørk Adidasbukse med striper, og går med sko av merket Nike.

Den andre gjerningspersonen er maskert, og bruker mørke klær. I et lite øyeblikk fanger overvåkningskameraet også opp deler av ansiktet hans, over det hvite munnbindet.

– Man blir forbanna når det skjer. Og så blir man usikker, da. Helt i starten var det jo slik at man forventet at det samme skulle skje morgenen etter, sier Roar Kristoffersen.

Vet du hvem tyvene fra natt til 3. april er? Ring 22 38 98 98, eller send ditt tips til astednorge@tv2.no