Tusenvis samlet seg på gater rundt om i Libanon torsdag for å demonstrere mot regjeringens forslag om å innføre gebyr på meldingsapper som WhatsApp.

Protestene ble utløst torsdag da forslaget ble kjent, og demonstrantene krever at det blir droppet.

Som følge av de kraftige reaksjonene, sier telekommunikasjonsminister Mohamed Choucair sent torsdag at forslaget ikke vil tre i kraft, ifølge lokale medier.

Protestene ble utløst av forslaget om en daglig avgift på 1,8 kroner på samtaler gjennom meldingsapper som WhatsApp og Viber. Forslaget var en del av regjeringens innstrammingsbudsjett som ble vedtatt i juli.

Flere skadd

I hovedstaden blokkerte demonstrantene veien til flyplassen med brennende dekk, noe som førte til en tung utplassering av sikkerhetsstyrker.

I nærheten av parlamentsbygningen sto folk og ropte «regjeringen må gå av». Voldelige konfrontasjoner brøt ut mellom demonstrantene og sikkerhetsstyrker da demonstrantene forsøkte å storme bygningen.

Utover kvelden og natt til fredag brukte sikkerhetsstyrkene tåregass mot demonstrantene etter at rundt 40 av dets medlemmer ble såret i sammenstøtene.

Røde Kors i Libanon sier de har fraktet 22 personer til sykehus med pusteproblemer etter at sikkerhetsstyrkene avfyrte tåregass. 77 andre har fått mindre skader, ifølge organisasjonen.

Regjeringne snur

Selv etter at Choucair sa at regjeringen snur om forslaget, fortsatte demonstrasjonene.

– Vi stemte på dem, og vi vil fjerne dem fra makta, sier en demonstrant til lokal TV.

Også i Sidon, Tripoli og i Bekaa var det demonstrasjoner, ifølge det statligeide National News Agency.

Fredag kommer landets statsminister til å komme med en uttalelse om situasjonen. Fredag vil skoler og universiteter holde stengt.