Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført

Storbritannias statsminister Boris Johnson oppfordrer de folkevalgte i London innstendig til å samle seg bak det han kaller en utmerket brexit-avtale.

– Vi kan levere en ekte brexit som innfrir våre mål, sier Johnson under en pressekonferanse i Brussel.

Se den øverst i saken.

Både Johnson og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker møtte torsdag pressen etter at det ble klart et EU og Storbritannia har blitt enige om en ny brexitavtale.

Johnson legger vekt på at avtalen vil gi beskyttelse for Nord-Irland. Han sier også den betyr at Storbritannia kan ta egne beslutninger om sin fremtid, sine grenser og sine lover.

– Jeg håper virkelig at de folkevalgte i Westminster vil komme sammen for å få brexit gjennomført, for å få denne utmerkede avtalen over linjen og levere uten flere forsinkelser, sier Johnson.

– Vi har en avtale. Den handler ikke om oss, men om folket og fred, og jeg ser fram til å fortsette samtalene med Boris, sier Juncker.

Ledelsen i Labour, DUP og Liberaldemokratene sier alle nei til brexitavtalen Johnson har forhandlet fram med Brussel.

Den nye avtaleteksten ble ferdig onsdag kveld og fikk den endelige godkjenningen i en telefonsamtale mellom Johnson og Juncker torsdag formiddag.

EU-kommisjonen publiserte de nye avtaletekstene på forhandlingsdelegasjonens nettsider torsdag ettermiddag. Avtalen består av to tekster, en avtale om vilkårene for skilsmissen og en politisk erklæring om rammene for det framtidige forholdet.

(©NTB)