ÅSTEDET: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen på kvelden 6. oktober. Den innledende etterforskningen tyder på at fornærmede og gjerningsmennene kjenner hverandre.
ÅSTEDET: En ung mann ble stukket ned utendørs på Veitvet i Groruddalen på kvelden 6. oktober. Den innledende etterforskningen tyder på at fornærmede og gjerningsmennene kjenner hverandre. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann (18) knivstukket på åpen gate:

Brødre pågrepet – siktet for medvirkning til drapsforsøk

To brødre er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk på en 18 år gammel mann på åpen gate på Veitvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brødrene er begge i tenårene.

En av dem ble pågrepet under et avhør med politiet, der han i utgangspunktet var innkalt som vitne.

Fra tidligere er en 16 år gammel gutt varetektsfengslet siktet for det samme drapsforsøket.

Hendelsen fant sted søndag 6. oktober like ved t-banen på Veitvet i Oslo.

Funnet i leilighet

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble fraktet fra stedet.

Etter operasjonen på Ullevål sykehus mener legene at han er utenfor livsfare. Offeret hadde i forrige uke ikke vært i stand til å la seg avhøre. TV 2 er ikke kjent med om han senere er blitt avhørt.

ÅSTED: Politiet hadde store styrker på stedet i timene etter knivstikkingen, som fant sted omkring klokken 19.30 søndag 6. oktober.
ÅSTED: Politiet hadde store styrker på stedet i timene etter knivstikkingen, som fant sted omkring klokken 19.30 søndag 6. oktober. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tenåringsbrødrene som nå er siktet for medvirkning til drapsforsøket, blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke tid til å kommentere saken før fengslingsmøtene, sier politiadvokat Anne Marie Hustad til TV 2.

Pågrepet neste dag

Den yngste brorens forsvarer, advokat Svein Holden, bekrefter at klienten vil møte i fengslingsmøtet tirsdag. Han har foreløpig ikke rukket å snakke med sin klient.

Forsvareren til den eldste broren, advokat Cecilie Nakstad, sier at gutten ikke erkjenner straffskyld i saken.

Den 16 år gamle gutten som fra tidligere er pågrepet og siktet for selve drapsforsøket, ble pågrepet morgenen etter hendelsen.

Politiet hadde i forrige uke ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt under angrepet. Den 16 år gamle guttens leilighet er ransaket.

I en pressemelding tirsdag skriver politiet at de vil komme med ytterligere informasjon de nærmeste dagene.