GANGBRO: En bro over kollektivfeltet i Schweigaardsgate har sunket 2,5 meter.
GANGBRO: En bro over kollektivfeltet i Schweigaardsgate har sunket 2,5 meter. Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

Gangbro i Oslo har sunket 2,5 meter

En gangbro i Schweigaards gate har sunket 2,5 meter. All kollektivtrafikk under broen er stanset, men annen trafikk er ikke berørt.

Det bekrefter pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken, til TV 2.

– I løpet av kvelden skal det fjernes en gangbro som ikke er i bruk. Denne går parallelt med Schweigaards gate. Nylandsveien vil derfor bli stengt mens arbeidet pågår, skrev politiet i Oslo på Twitter i går kveld.

Ruter har iverksatt buss for trikk på linjene 18 og 19, fra Jernbanetorget til Ljabru. Disse går fra plattform C på Jernbanetorget.

– Det er snakk om en gangbro ved godsterminalen, sa Knut-Martin Løken, pressevakt i Ruter til TV 2 i går kveld.

Like før klokken halv sju torsdag morgen sier Løken at det fortsatt kjøres shuttlebuss mellom Oslo Hospital og Jernbanetorget.

– Bussen går kontinuerlig fram og tilbake, så går trikken videre derfra. Vi har fått beskjed av Vegvesenet om at det ser bra ut med tanke på å kunne åpne igjen på morgenkvisten. Vi kommer til å kjøre som vi gjør nå til alt er i orden, sier Løken.

Pressevakt og kommunikasjonsrådgiver Jan Rustad i Sporveien sa onsdag kveld at det anslås at 50 tonn betong enten må sikres eller tas ned.

– Det er et håp om at vi er i gang med vanlig trafikk igjen i morgen tidlig, men det er litt avhengig av hvordan det utvikler seg, sa Rustad.