ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser etter hendelsen på Snartemo natt til 2. juni.
ÅSTED: Politiet gjør undersøkelser etter hendelsen på Snartemo natt til 2. juni. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mann pågrepet etter at Daisy (28) ble påkjørt og drept

En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap etter at franske Daisy Maï Tran (28) ble funnet påkjørt og drept i bygda Snartemo for fire måneder siden.

Den pågrepne mannen er fra Vest-Agder og sitter i avhør onsdag, opplyser politiadvokat Hellek Rue på en pressekonferanse.

Mannen er også siktet for kjøring i beruset tilstand. Han er tidligere avhørt som vitne i saken, men ble ble onsdag morgen pågrepet og siktet.

Den franske kvinnen ble drept og venninnen hennes alvorlig skadd da de ble påkjørt på en grusvei i bygda Snartemo i Hægebostad kommune natt til 2. juni.

Siden har politiet jaktet en gjerningsperson. Det er ukjent hvordan den nå pågrepne mannen stiller seg til siktelsen.

Politiet har også beslaglagt mannens bil.

Bodde i Stavanger

Daisy hadde bodd i Stavanger i litt over et år da hun ble invitert med til Snartemo i Agder for å være sammen med gode venner på en gård langt inne i skogen.

Området heter Viking Village, og de som kommer dit, er opptatt av naturen og fellesskapet.

Daisy var med på forberedelsene til festivalen The Bivrost Gathering som skulle være på gården noen uker senere, og de hadde hatt fest da hun og en venninne ble påkjørt på gårdsveien.

Venner i sorg

Daisy ble erklært død på stedet, mens venninnen ble fraktet bort med luftambulanse.

– Det er så mye godt å si om Daisy. Hun var veldig omsorgsfull, og flink til å skjønne når folk ikke hadde det så bra. Hun var også veldig klok. Hun hadde alltid de rette ordene for å gjøre noen sin dag bedre, sa Daisys venn Christian Øie til Åsted Norge i september.

Ifølge NRK har politiet avhørt mellom 80 og 90 personer i saken.

Moren til Daisy skrev i etterkant av hendelsen et brev som rørte mange.

«Så jeg ber deg på mine knær: gi deg til kjenne, gå og forklar ulykkesforløpet til politiet, godta å bli hjulpet og ikke bær denne fryktelige hemmeligheten hele livet ditt», skriver hun i brevet.