Nytt kokevarsel på Askøy

På grunn av en teknisk feil i vannbehandlingsanlegget på Kleppe anbefaler Askøy kommune innbyggerne å koke vannet. Det er ikke gjort funn av bakterier.

Flere titalls personer måtte i juni på legevakten med symptomer som feber, diaré og magesmerter på grunn av mistanke om smitte via Kleppe vannverk på Askøy. Folk må koke vannet.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Flere titalls personer måtte i juni på legevakten med symptomer som feber, diaré og magesmerter på grunn av mistanke om smitte via Kleppe vannverk på Askøy. Folk må koke vannet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal

Det innføres kokevarsel for abonnenter som blir forsynt fra Kleppe vannverk, skriver kommunen på sin hjemmeside.

– Det er ikke gjort noen funn av bakterier, men på grunn av usikkerhet rundt alle komponentene som renser vannet, må vi sende dette varselet – som føre var, skriver kommunen.

Det er usikkert hvor lenge kokeanbefalingen vil vare, men kommunen opplyser at de skal prøve å få svar på prøvene så raskt som mulig, selv om det er helg.

Over 2.000 askøyværinger ble syke av drikkevannet i sommer. Beboere som får vann fra Kleppe vannverk, måtte i lengre perioder koke vannet.

(©NTB)