Russian President Vladimir Putin attends a meeting of the Supreme Eurasian Economic Council in Yerevan, Armenia October 1, 2019. Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Putin kritiserer Greta Thunberg

Russlands president Vladimir Putin kritiserer den unge, svenske aktivisten Greta Thunberg for hennes tale i FN i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ingen har forklart Greta at den moderne verden er kompleks og annerledes, og at folk i Afrika eller i mange asiatiske land ønsker samme levestandard som i Sverige, sa Putin onsdag på en energikonferansen i Moskva, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Under klimatoppmøtet i FN forrige uke var klimaaktivisten Greta Thunberg (16) en av dem som fikk mest oppmerksomhet. Hun var tydelig sint og hadde tårer i øynene da hun talte til hovedforsamlingen og hudflettet verdens ledere for ikke å gjøre nok for å bekjempe klimaendringene.

Den russiske presidenten fastslår at det er viktig å høre på og støtte unge mennesker som er opptatt av klima, men mener at man må fordømme dem som utnytter barn og tenåringer for personlige formål.

– Jeg er sikker på at Greta er en snill og oppriktig jente, men de fleste voksne må gjøre alt de kan for å ikke bringe tenåringer og barn inn i ekstreme situasjoner, sier Putin.

(©NTB)