LOVBRUDD: Lan Marie Nguyen Berg (MDG) bekrefter at Energigjenvinningsetaten brøt loven 37 ganger i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LOVBRUDD: Lan Marie Nguyen Berg (MDG) bekrefter at Energigjenvinningsetaten brøt loven 37 ganger i august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nye lovbrudd i søppelskandalen

Energigjenvinningsetaten i Oslo brøt arbeidstidsbestemmelsene 37 ganger i august, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter byråd Lan Marie Berg (MDG) onsdag, ifølge NRK.

Hun viser til at blant annet vedlikehold av anleggene og ferieavviklingen bidro til at arbeiderne jobbet så mye at loven ble brutt.

Etaten har hatt 857 overtidsbrudd fra 2017 til august 2019, melder kringkasteren.

Berg, som har det øverste ansvaret for etaten, har fått kritikk for håndteringen av lovbruddene, og Kontrollutvalget i Oslo kommune har bestemt at Berg skal granskes.

Etaten rapporterte selv om 557 brudd på arbeidsmiljøloven for et år siden. NRK har imidlertid avslørt at etatens egne tall viser over 800 brudd på arbeidstidsbestemmelsene siden 2017.

Også Arbeidstilsynet har gått inn i saken og krever å få vite hvor mange lovbrudd Berg var kjent med, og hvordan hun er blitt informert av etaten.

Berg sier at det er alvorlig når lover og regler ikke følges.

– Når vi fikk varsler og informasjon fra etaten om brudd på arbeidstidsbestemmelser og anskaffelsesregelverket, satte jeg i gang en ekstern undersøkelse av etaten. Parallelt ga jeg ny etatsdirektør tydelig beskjed om å rydde opp, sier hun til NTB.