Store demonstrasjoner i Irak – to personer drept

To personer er drept og over 200 er skadd i harde sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Bagdad og flere irakiske byer.

DEMONSTRASJON: Over 1.000 personer demonstrerte mot høy arbeidsledighet i sentrum av Bagdad tirsdag. Foto: Hadi Mizban / AP
DEMONSTRASJON: Over 1.000 personer demonstrerte mot høy arbeidsledighet i sentrum av Bagdad tirsdag. Foto: Hadi Mizban / AP

Over 1.000 demonstranter samlet seg tirsdag i Tahrir-gaten i sentrum av Bagdad for å protestere mot regjeringens manglende evne og vilje til å gjøre noe med den høye arbeidsledigheten og de dårlige offentlige tjenestene i landet.

Sikkerhetsstyrker skjøt med skarp ammunisjon, gummikuler og brukte tåregass mot demonstrantene.

Ifølge innenriksdepartementet og helsedepartementet ble en person drept og 200 såret i sammenstøtene, blant dem 40 medlemmer av sikkerhetsstyrkene.

Også i Dhi Qar-provinsen sør i Irak kom det til sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

– Én demonstrant ble drept og to andre ble såret, én av dem alvorlig. 25 medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble også såret, sier helsesjefen i provinsen, Abdulhussein al-Jaberi.

Demonstrantene protesterer mot den høye arbeidsledigheten, samt mangel på elektrisitet og rent vann.

Innbyggerne mener politikerne må ta ansvar for korrupsjonen som hindrer landet å reise seg.

– Dette er ikke en regjering, dette er en gjeng partier og militære som ødelegger Irak, sa en av demonstrantene til Reuters.