Etter det TV 2 erfarer har Tajik ønsket seg det fremtredende vervet som finanspolitisk talsperson.

Denne uken skal Jonas Gahr Støre tatt avgjørelsen om at Ap-nestlederen får vervet. Det er valgkomiteen som innstiller, men i realiteten er det partiledelsen som avgjør før det blir avgjort i stortingsgruppa.

Endringene er ikke gjort kjent for stortingsgruppa, men de som bytter roller er orientert.

Etter det TV 2 får opplyst vil endringene bli vedtatt på Arbeiderpartiets gruppemøte fredag klokken 8.

Jonas Gahr Støre er gjort kjent med at TV 2 skriver saken, men har ingen kommentarer.

Bytter plass

I dag er det Rigmor Aasrud som er finanspolitisk talsperson. Ap-veteranen fikk jobben etter at Trond Giske mistet vervet.

Etter det TV 2 får opplyst bytter Aasrud og Tajik jobb. Tajik er i dag første nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Aasrud vil ikke kommentere saken, og det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar fra Tajik.

Bråk rundt vervet

Giske fikk jobben som finanspolitisk talsperson i 2017. Den gang vraket Støre Marianne Marthinsen, noe Hadia Tajik og Martin Kolberg skal ha advart mot, ifølge VG.

Ifølge avisen skal Tajik internt ha gitt uttrykk for at hun vil være «ukomfortabel» med en situasjon hvor hun «bare» er partiets nestleder og parlamentarisk nestleder, mens Giske er nestleder og lederen av partiets mektige finansfraksjon.

Nå blir Tajik parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsperson, mens den andre nestlederen, Bjørnar Skjæran, er gruppeleder for Ap på fylkestinget i Nordland.