Alexander (11) fikk pakke fra sprengstoffleverandør i posten

Da Veronica Gørbitz (44) så at sønnen på 11 år hadde fått en pakke fra en av verdens største sprengstoffleverandører i posten, fikk hun sjokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag hentet Veronica Gørbitz sin 11 år gamle sønn da han gikk av skolebussen. Sammen hentet de posten, som Alexander (11) vanligvis henter alene.

– Han så at det lå en pakke i posten med sitt navn på, og ble kjempeglad. Han var i ferd med å åpne den da jeg tok en nærmere titt på hva han hadde i hendene, forteller Veronica til TV 2.

Pakken var på størrelse med et A4-ark og hadde ordene «farlig gods» klistret flere steder på emballasjen.

– Fikk sjokk

Veronica hadde ikke bestilt noen pakke, og hun hadde heller ikke fått beskjed om at noen andre hadde sendt noe i posten.

Med farevarslene som var klistret over emballasjen, bestemte hun for å ikke åpne pakken.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg søkte opp firmanavnet og så hva de produserer og leverer, sier trebarnsmoren Veronica til TV 2.

På firmaets nettside informeres det om at de produserer en komplett serie med industrielle eksplosiver og leverer tekniske sprengningstjenester.

Ringte politiet

Heldigvis var det ikke dette som hadde blitt omadressert og sendt til Alexander onsdag.

– Men det kunne jo vært alt mulig i den pakken, det er det som er skummelt. Folk bestiller farlige ting på nett, og det er ikke greit å vite at det kan havne i fanget på en 11 år gammel gutt som henter posten alene etter skolen, sier trebarnsmoren.

Onsdag kveld ringte Veronica politiet, fordi hun ikke ønsket å åpne pakken. Ganske raskt ringte firmaet henne selv og betrygget henne med at det ikke var sprengstoff hun hadde liggende på stuebordet.

– Det kunne vært farlig, og han kunne åpnet den. Da vi hentet posten ropte han ut «den er til meg!», det er jo stor stas å få en pakke i posten.

PAKKE: Navn og adresse til Alexander står på den gule lappen. På den hvite konvolutten under står navnet på bedriften pakken skulle til. Foto: Privat
PAKKE: Navn og adresse til Alexander står på den gule lappen. På den hvite konvolutten under står navnet på bedriften pakken skulle til. Foto: Privat

Omadressert

På pakken ser man hvilket firma pakken egentlig skulle vært sendt til. På baksiden, på en rød lapp merket «farlig gods» står også navnet på vedkommende som bestilte pakken.

Forsendelsen skulle egentlig til et firma i Gol, men ble heller sendt 275 kilometer feil til Indre Matre i Kvinnherad.

– Det er rart, for det står jo på pakken hvor den skal. Også har den på en eller annen måte blitt omadressert til min sønn. Jeg fatter ikke hvordan posten har klart å klistre den lappen over den opprinnelige adressen, sier hun.

11-åringen har ikke eget bankkort, og Veronica har sjekket at ingenting har blitt trukket fra hennes konto. Også bedriften som sendte pakken bekrefter overfor TV 2 at det ikke er Alexander som har bestilt pakken.

– Det verste her er at en potensielt farlig pakke har blitt sendt til min sønn. Han har ingen tilkobling til dette firmaet i det hele tatt, så jeg skulle gjerne visst hvordan dette kunne skje.

– Menneskelig feil

Posten forklarer at det hele antakeligvis er en menneskelig feil.

– På et tidspunkt under sendingen fant vi ut at det var en feil, eller en mangelfull adresse, på konvolutten, forteller pressesjef John Eckhoff til TV 2.

Hvis det er noe galt med adressen på et brev eller en pakke blir den sendt til en person som søker opp informasjonen på forsendelsen.

– Vi tror ikke navnet til Alexander har kommet opp på maskinen, men at navnet har ligget igjen fra en annen sending. Så dette er nok en ren menneskelig svikt i sorteringen, sier Eckhoff.

Posten gjør mellom 10.000 og 20.000 oppslag hver dag, og pressesjefen kaller hendelsen uheldig.

– Selv ikke posten er ufeilbarig, men disse oppslagene skal jo fungere ganske bra. Det er beklagelig at det ble en feil, det var rent menneskelig. Også er jeg veldig glad for at moren tok kontakt med oss, sier Eckhoff.