TILTALT FOR OMSORGSSVIKT: Kristine og Michael Barnett er tiltalt for å ha forlatt adoptivdatteren, til tross for at hun ifølge dem er 22 år gammel.
TILTALT FOR OMSORGSSVIKT: Kristine og Michael Barnett er tiltalt for å ha forlatt adoptivdatteren, til tross for at hun ifølge dem er 22 år gammel. Foto: Politiet

Kristine (45) adopterte seksåring fra Ukraina – hevder hun fikk «22 år gammel kortvokst sosiopat»

Kristine (45) og Michael Barnett (43) fra Lafayette i Indianapolis feiret med kaker og brus da de adopterte lille Natalia. Bare et par dager senere begynte noe å skurre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to er nå tiltalt for omsorgssvikt i en sak som vekker oppsikt verden over.

NBC skriver at paret i 2010 adopterte det de trodde var en ukrainsk jente på seks år, Natalia Grace.

Nå påstår de at Natalia ikke var et lite barn, men en kortvokst sosiopat som trenger tung medisinering.

I et intervju med Daily Mail kaller Kristine Barnett adopsjonen «en stor svindel».

– Hun stod over folk midt på natten. Vi måtte gjemme alle skarpe gjenstander, sier hun, og sammenligner det hele med skrekkfilmen «Orphan».

Kristine og Michael, som nå er separert, stiller seg uforstående til tiltalen.

Måtte gjemme alle skarpe gjenstander

I rettspapirene kan man lese at paret i 2013 skaffet Natalia en leilighet i Indianapolis, og flyttet til Canada uten henne.

SMILER: Natalia smiler på et av Kristines sommerbilder. TV 2 har valgt å sensurere bildet. Foto: Kristine Barnett
SMILER: Natalia smiler på et av Kristines sommerbilder. TV 2 har valgt å sensurere bildet. Foto: Kristine Barnett

Før de flyttet, fikk de formelt endret Natalias alder fra åtte til 22 år.

Kristine og Michael hevder at de fikk endret alderen slik at Natalia kunne få riktig psykiatrisk behandling.

Påtalemyndighetene mener at de endret alderen for å kunne forlate landet, og at de utsatte Natalia for omsorgssvikt ved å flytte fra henne.

I intervjuet forteller Kristine at hun og eksmannen i 2010 hasteadopterte Natalia fra et adopsjonssenter i Florida.

De fikk opplyst at hennes forrige fosterforeldre hadde gitt henne opp etter bare to år, og at Natalia var født i Ukraina – selv om jenta ifølge Kristine ikke kunne et eneste ukrainsk ord.

Dagen Natalia flyttet inn, feiret de med kaker og brus. Natalia, som målte 91 centimeter, fikk ansiktsmaling og ny kjole.

Kjønnshår og menstruasjon

Kristine og Michael lot seg forbløffe over jentas velutviklede vokabular, men bare noen dager etter adopsjonen begynte de å tvile på jentas alder.

– Jeg skulle bade henne, og så at hun hadde fullt av kjønnshår. Jeg ble så sjokkert. Jeg hadde akkurat blitt fortalt at hun var seks år gammel, og det var veldig tydelig at hun ikke var det, sier Kristine.

Natalia skal ha nektet å leke med dukker og andre barn, og ville helst bare være sammen med tenåringer.

Fosterforeldrene tok henne med seg til en spesialist som utførte en såkalt bentetthetstest på henne for å finne ut hvor gammel hun egentlig var.

Jentas kortvoksthet gjorde det vanskelig å avgjøre nøyaktig hvor gammel hun var, men spesialisten mente at Natalia var minst 14 år gammel.

Kristine forteller at familien begynte å behandle henne som en tenåring, og at jentas psyke ble verre og verre.

Ifølge Kristine helte Natalia blekemiddel i kaffen hennes, samt dyttet henne mot et elektrisk gjerde.

– Hun sa at hun hadde lyst til å ta livet av oss, og rulle oss inn i tepper og dumpe oss i hagen, forteller hun.

Innrømmet alt for psykiater

Etter episoden med det elektriske gjerdet, skal Natalia ha blitt innlagt på en psykiatrisk institusjon. Der fikk hun diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse.

SVINDEL: Familiens fastlege Andrew McLaren skriver til retten at han ikke er i tvil om at Natalia er voksen. Foto: Politiet
SVINDEL: Familiens fastlege Andrew McLaren skriver til retten at han ikke er i tvil om at Natalia er voksen. Foto: Politiet

Natalia skal ha innrømmet overfor en psykiater at hun var mye eldre enn det hun tidligere hadde hevdet, og at hun ønsket å drepe fosterfamilien.

– Hun hoppet ut av biler i fart. Hun smurte blod på speil. Hun gjorde ting du aldri kunne forestilt deg at et lite barn kunne gjøre, sier Kristine.

I familielegen Andrew McLarens rettserklæring, som er gjengitt av den lokale TV-stasjonen WLFI, skriver han at han ikke er i tvil om at Natalia egentlig er voksen.

Han skriver at det på grunn av hennes skjelettdysplasi, altså kortvoksthet, er vanskelig å avgjøre nøyaktig hvor gammel hun er.

Han skriver også at en tannlege har sett på tennene hennes, og konkludert med at hun definitivt er voksen.

Han påstår at Natalia selv innrømmet å ha løyet på alderen, og at hun lenge har «fortsatt å lure de som har gode intensjoner».

Født i 1989

For at Natalia skulle få riktig psykiatrisk hjelp tilpasset hennes virkelige alder, ble alderen hennes ifølge Kristine endret fra åtte år til 22 år i Marion County Superior Court i 2012.

I retten ble det stadfestet at Natalia ble født i 1989.

Natalia ble deretter innlagt på en psykiatrisk institusjon, og ble deretter tatt vare på av et hjelpesenter. Av ukjente grunner ble hun sparket ut av hjelpesenteret.

The Washington Post skriver at Kristine hjalp Natalia med å få nytt personnummer og nye identifikasjonspapirer, slik at hun kunne få offentlig støtte og hjelp til innkjøp av mat.

Kristine sier at hun også skaffet en leilighet til Natalia, og betalte for leien.

Flyttet til prestisjeskole

Kristine og Michaels adoptivsønn Jacob blir omtalt som et fysikkgeni, og har blant annet blitt omtalt i aktualitetsprogrammet «60 Minutes».

Kristine har også skrevet en bok om gutten, «The Spark: A Mother's Story of Nurturing Genius».

Da Jacob, som er autist, kom inn på prestisjeskolen Perimeter Institute for Theoretical Physics i Ontario, bestemte familien seg for å flytte sammen med ham.

Rettsdokumenter som er publisert i WLFI, viser at Natalia ble sparket ut fra utleieleiligheten i mai 2014.

Natalia er nå som sunket i jorden. Kristine sier at hun frykter at hun har sluttet å ta medisinene sine og at hun nok en gang har lurt en familie til å tro at hun er et lite barn som trenger hjelp.

– Jeg skulle ha tvunget henne tilbake til behandling, men jeg kunne ikke gjøre det lenger fordi hun var en voksen, sier Kristine.

Nye adoptivforeldre

I 2016 ba et annet par domstolen i Indiana lov til å adoptere Natalia. Kristine og Michael protesterte, og advarte paret og domstolen om at Natalia ikke er et barn som trenger adoptivforeldre, men en voksen som trenger behandling.

I retten bekreftet flere vitner, deriblant leger og tannleger, at Natalia faktisk var 22 år gammel. Paret trakk tilbake adopsjonssøknaden.

Kristine sier at hun derfor ikke forstår hvorfor hun og Michael nå er tiltalt for omsorgssvikt, all den tid de mener at Natalia ikke er et barn.

– Natalia var en kvinne. Hun hadde mensen. Hun hadde voksne tenner. Hun vokste aldri én centimeter, og det hadde selv et kortvokst barn gjort. Legene bekreftet at hun hadde alvorlige psykiatriske diagnoser som man bare ser hos voksne, sier Kristine.

Kristine og Michael er begge løslatt mot kausjon, og må møte i retten 27. september.

Foreløpig er det ingen som vet hvor Natalia oppholder seg.