FLERE ALTERNATIVER: Politiet har sett nærmere på de ulike fluktrutene fra eneboligen som ligger innerst i Sloraveien i Lørenskog.
FLERE ALTERNATIVER: Politiet har sett nærmere på de ulike fluktrutene fra eneboligen som ligger innerst i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Thomas Evensen / TV 2 / Privat

lørenskog-forsvinningen:

Tror de flyktet denne veien

Politiet har en formening om hvordan den eller de som er involvert forsvinningssaken forlot åstedet i Sloraveien. Samtidig åpner de for at stripsene kan være plantet i boligen for å villede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere måneder hadde politiet en hovedhypotese: Milliardærkone Anne-Elisabeth Hagen hadde blitt bortført og at hun ble holdt fanget et sted.

Bakgrunnen for dette var blant annet at det ble funnet et trusselbrev med et løsepengekrav familiens bolig i Sloraveien i Lørenskog.

Det politiet antok var kidnapperne tok også kontakt på en kommunikasjonsplattform.

I juni endret politiet hovedhypotese, blant annet fordi de ikke fikk et livstegn fra Hagen.

Nå tror politiet at hun har blitt drept og at gjerningspersonene kan ha forsøkt å få drapet til å se ut som en bortføring.

BOLIGEN: Huset i Sloraveien 4 betegnes av politiet som det «sentrale åstedet»
BOLIGEN: Huset i Sloraveien 4 betegnes av politiet som det «sentrale åstedet» Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Strips kan være plantet

Denne uken ble det kjent at politiet også fant strips i boligen. De tror at disse er kjøpt på Biltema. Stripsene har vært til teknisk analyse, men politiinspektør Tommy Brøske vil ikke kommentere hvorvidt disse har gitt interessante resultater.

Brøske sier til TV 2 at politiet ikke utelukker at stripsen kan være plassert i boligen for å skape en dekkhistorie.

Inne i huset er det funnet et skosåleavtrykk som betegnes som interessant. Etterforskningen har avdekket at skoen, som er av merket Sprox, trolig er i størrelse 45.

Skoen blir solgt på butikken Sparkjøp i Norge, men den selges også utenlands.

SKOEN: Etterforskningsleder Tommy Brøske avbildet med en sko av typen de har funnet avtrykk av i boligen.
SKOEN: Etterforskningsleder Tommy Brøske avbildet med en sko av typen de har funnet avtrykk av i boligen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

– Vi har mindre respons enn vi hadde håpet på. Vi er langt unna å kartlegge alle de 260 kontaktkjøpene som vi mener er gjort i forbindelse med kjøp av denne skotypen, sier Brøske.

Sannsynlig fluktrute

Et sentralt tema i etterforskningen er hvilken vei gjerningspersonen eller gjerningspersonene tok da de forlot Sloraveien 4.

MULIG FLUKTRUTE: Like bak huset ligger Langvannet. Politiet vil ikke svare på om det er observert båter eller annet som kan være interessant for politiet i tiden da Anne-Elisabeth Hagen forsvant.
MULIG FLUKTRUTE: Like bak huset ligger Langvannet. Politiet vil ikke svare på om det er observert båter eller annet som kan være interessant for politiet i tiden da Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Det er flere alternativer:

  • Gjennom skogholtet som ligger inntil huset.
  • Inn mellom boligblokkene som ligger et steinkast fra eneboligen til ekteparet Hagen.
  • Med båt over Langvannet, som ligger helt inntil huset.
  • Bilveien. Det er imidlertid kun én asfaltert bilvei ut, ettersom huset liggerst innerst i en blindvei.

– Vi har gjort våre egne vurderinger av dette spørsmålet, og vi skal være forsiktige med å konkludere. Vi holder det imidlertid som mest sannsynlig at man har valgt bilveien, sier Brøske.

Siste kontakt i juli

Rundt eneboligen i Sloraveien er det tettbygd med flere bolighus og blokker i umiddelbar nærhet. Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen ble utsatt for en alvorlig kriminell handling mellom klokken 09.14 og klokken 14.00 den 31. oktober i fjor.

Tommy Brøske sier at politiet har gjort en omfattende jobb med å innhente informasjon i nærmiljøet. Politiet håper fortsatt at noen kan ha sett noe av interesse.

– Jeg kan ikke utelukke at det finnes personer som sitter på informasjon som de ikke tenker at er viktig for oss. Min oppfordring er å varsle politiet, og så kan vi vurdere verdien av opplysningen, sier han.

Politiinspektøren vil ikke kommentere om politiet har noen konkrete mistenkte i saken. Det har ikke vært kontakt med angivelige gjerningspersoner siden 8. juli.