Raja: – Siv Jensen bryter ned statens autoritet

Venstres Abid Raja mener det er svært lite voksent at Siv Jensen vil fortsette å bruke ordet snikislamisering, og sier det er et problem for Erna Solberg.

Han svarer «ja» på spørsmål fra TV 2 om han synes Siv Jensen er barnslig.

Mandag gjestet han podcasten til tidligere politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen, og eks Frp-spinndoktor Andre Kolve på Lorry i Oslo.

– Jeg mener Siv Jensen i ettertiden kommer til å stå igjen som politikeren som er opptatt av bompenger og snikislamisering, sa Abid Raja.

Samtidig varslet han et tøffere Venstre, «som kommer til å være 100 prosent kompromissløse når det kommer til retorikk og våre idealer».

– Hvis Frp har hatt det vondt til nå, så kommer det til å bli verre, sa Raja.

Angrep Siv Jensen - igjen

Det har stormet rundt Venstre-topp Abid Raja etter at han anklaget Frp for å drive «brun propaganda».

– Om Abid blir leder i Venstre, kommer han til å skrive seg inn i historien som den som endelig klarte å ødelegge Venstre etter 135 år. Det er kanskje like greit, sa tidligere justisminister Per-Willy Amundsen til TV 2 onsdag.

Etter det TV 2 er kjent med har Raja fått klar beskjed fra sine egne om å tone ned konflikten med Fremskrittspartiet.

Mandag gikk Raja til nok en angrep på Siv Jensen, som fredag gjentok at hun vil fortsette å bruke ordet snikislamisering.

– Det å stå opp mot den type retorikk, er noe av det viktigste vi kan gjøre, sa Venstre-politikeren.

– Hovedoppgaven til staten er å ta vare på det svake individet. Dette kommer til å skape overskrifter, men jeg sier det likevel; Jeg mener at Siv Jensen med sin retorikk og språkbruk, bryter ned statens autoritet. Hun etablerer en kultur som er heller splittende enn samlende, sa Raja.

Han sa videre at Siv Jensen fremstår lite voksen, og at det første og fremst er statsminister Erna Solberg sitt problem.

– Det er først og fremst sin egen statsleder hun trosser, sa Raja.

– Når man møter liberale fremover vil det gjøre mye vondere å være Fremskrittspartiet. Vi skal være 100 prosent kompromissvillige når det gjelder praktisk politikk, og 100 prosent kompromissløse når det gjelder våre idealer.

Varsler tøffere Venstre

Han varsler et tøffere Venstre fremover, som vil være kompromissløse overfor denne type uttalelser.

– Du kommer til å se et kompromissløst sosialliberalt Venstre fremover, som kommer til å stå opp dersom våre idealer og ikke minst det samholdet vi har i Norge trues av retorikken Frp fører, sier Raja til TV 2.

– Når Erna Solberg har sagt at det ikke finnes snikislamisering i Norge og Siv Jensen likevel fortsetter å gjøre det, så er det svært lite voksent av Siv Jensen å gjøre det, sier Raja.

Siv Jensen: – Ferdig med Raja

Frp-leder Siv Jensen skriver i en tekstmelding til TV 2 at hun er ferdig med Abid Raja.

– I forrige uke konkluderte jeg med å ikke bruke mer tid på Abid Raja, det gjelder i dag også. Vi kommer til å fortsette å snakke om egen politikk, det gjelder også innvandrings- og integreringspolitikk, sier Siv Jensen.

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim, er oppgitt over Abid Raja.

– Nå har han gjort seg til overdommer over hva Frp kan si, det er veldig merkelig. Det er ikke slik vi pleier å føre politikk, vi pleier å være uenig og ikke mistenke hverandres hensikter. At han nå tror han har fått monopol på det rette menneskesynet, er helt feil. Vi har forskjellig politikk. Vår politikk vil for eksempel føre til at færre menneske drunker i Middelhavet. Det synes jeg er gode verdier, sier Helgheim til TV 2.