TÅREGASS: Journalister som dekker opptøyene får her nærkontakt med tåregass brukt av opprørspoliti i Hong Kong. Bildet er fra lørdag.
TÅREGASS: Journalister som dekker opptøyene får her nærkontakt med tåregass brukt av opprørspoliti i Hong Kong. Bildet er fra lørdag. Foto: Nicolas Asfouri / AFP / NTB scanpix

Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong

Demonstranter brente et kinesisk flagg og ble møtt med pepperspray, tåregass og gummikuler fra politiet i Hongkong lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere tusen demonstranter deltok i en marsj i Tuen Mun-distriktet ved Hongkongs grense til Kina og rømte inn i kjøpesentre og parker da politiet gikk til aksjon.

Demonstrasjonen var relativt liten, sammenlignet med de tidligere massemønstringene som har funnet sted hver eneste helg siden juni.

Mange av demonstrantene var kledd i svart og bar paraplyer, et symbol på protestbevegelsen, og de ropte slagord som «Revolusjon i vår tid!» og «Ta Hongkong tilbake!».

Noen av demonstrantene firet et kinesisk flagg som hang utenfor en offentlig bygning og satte fyr på det, og det skal også ha blitt gjort hærverk inne på en jernbanestasjon.

Politiet anklaget også noen av demonstrantene for å ha kastet bensinbomber på dem.

Andre steder i Hongkong var det tilløp til sammenstøt da regjeringstilhengere rev ned plakater som demonstrantene hadde hengt opp.

Politiet forbød opprinnelig demonstrasjoner lørdag, men en domstol omgjorde beslutningen og tillot en to timer lang markering som sluttet klokka 17 lokal tid.

(©NTB)