SNARRÅDIG: En kvinne falt i vannet på Lysaker brygge torsdag kveld. En snarrådig brannmann fra 110-sentralen var rask på å rykke ut, og reddet situasjonen. Foto: PhotoRunner/Frank Evensen
SNARRÅDIG: En kvinne falt i vannet på Lysaker brygge torsdag kveld. En snarrådig brannmann fra 110-sentralen var rask på å rykke ut, og reddet situasjonen. Foto: PhotoRunner/Frank Evensen

Kvinne falt i vannet i Oslo: – En brannmann har trolig bidratt til å redde liv i kveld

En kvinne i slutten av 20-årene falt ved et uhell i vannet på Lysaker brygge i Oslo.

En kvinne i slutten av 20-årene var ute på kveldstur på Lysaker brygge. Ved et uhell kom hun litt for nære kanten, mistet balansen og falt i vannet.

– En forbipasserende mann hørte kvinnen rope på hjelp. Han hoppet uti vannet og forsøkte å redde henne, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Reagerte lynraskt

Samtidig gikk en melding ut til alle nødetatene i Oslo.

– Det er ganske høyt opp til bryggekanten samtidig som at vannet har blitt ganske kaldt. Mannen som forsøkte å redde kvinnen fikk plutselig nok med å redde seg selv, forteller operasjonslederen.

Heldigvis lå 110-sentralen på Lysaker rett i nærheten av bryggen.

– Etter å ha hørt meldingen, løp en brannmann ut fra sentralen og bort til brygga. Han kastet seg i vannet og fikk berget begge personene. Hans snarrådighet har trolig bidratt til å redde liv i kveld, sier Iversen.

Redningsselskapet rykket ut

Redningsselskapet med redningsskøyta «Einar Staff senior» bistod også den dramatiske redningsaksjonen.

– Det var tre personer i vannet, der den ene hadde hoppet uti for å hjelpe kvinnen som hadde falt. Så var det brannmannen som klarte å holde henne over vannet. Hun hadde da gått under tre ganger og var ikke ved bevissthet. Vi måtte få alle tre opp i båten, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet til NTB.

Alle de involverte kom fra hendelsen i god behold.

Redningsselskapet rykket ut til Lysaker torsdag kveld.
Redningsselskapet rykket ut til Lysaker torsdag kveld. Foto: Redningsselskapet