SISTE: Ifølge VG har politiet kontroll på en mann i 20-årene, som de mistenker for å stå bak de alvorlige truslene mot Handelshøyskolen BI.

– I september mottok BI bekymringsmeldinger fra studenter om en medstudent som hadde fremsatt alvorlige trusler mot BI, sier kommunikasjonssjef Ole Petter Syrrist-Leite ved Handelshøyskolen BI til TV 2.

Kommunikasjonssjefen forteller at politiet raskt ble koblet inn og at de har iverksatt tiltak for å sikre at alle studenter er trygge.

– BI er i løpende dialog med politiet og følger deres råd. All aktivitet ved BIs campuser går som normalt, sier Syrrist-Leite.

– Opplever dere at elever og ansatte føler seg utrygge?

– Vi har fått flere bekymringsmeldinger rundt dette i dag og det er årsaken til at vi nå har offentliggjort truslene. Vi har publisert info til studentene på studentportalene og på Workplace til alle ansatte, sier Syrrist-Leite.

Truslene kommer mindre enn et år etter at studenter ved Bi mottok trusler om skyting under et studentarrangement, skriver Dagbladet, som omtalte saken først.

Kommunikasjonssjefen ønsker ikke å kommentere hvor vidt det er sammenheng mellom de to tilfellene. Han ønsker heller ikke svare på spørsmål om hva truslene går ut på og hvorvidt de er rettet mot konkrete personer.

TV 2 har forsøk å komme i kontakt med politiet onsdag. Til VG opplyser Oslo politidistrikt at de ikke har anledning til å besvare spørsmål før torsdag.