DREPT: Rørleggeren Gary Amer ble funnet død i leiligheten han jobbet i.
DREPT: Rørleggeren Gary Amer ble funnet død i leiligheten han jobbet i. Foto: Politiet

Rørlegger drept av kunde etter å ha tatt tre timer lang lunsjpause

Gary Amer (63) måtte bøte med livet etter at han skal ha brukt for lang tid på å fikse en varmtvannstank. Nå er pensjonisten William Treadwell (67) tiltalt for å ha drept ham.

Britiske William Treadwell (67) er tiltalt for å ha drept rørlegggeren Gary Amer (63) med 30 knivstikk i Walworth i London, skriver Daily Mail.

Det var i fjor at Treadwell hyret inn Amer til å fikse varmtvannsberederen sin.

Amer hadde arbeidet på varmtvannstanken i fire dager da han 17. august tok seg en tre timer lang lunsjpause.

Da skal det ha raknet for Treadwell, som ifølge tiltalen først slo rørleggeren i bakhodet med en stekepanne. Deretter knivstakk han 63-åringen 30 ganger.

Etterpå dro Treadwell hjem til datteren sin, ga henne en stor sum penger han hadde tatt ut fra sparekontoen sin, og så dro han til en nærliggende pub.

Der ringte han nødnummeret og fortalte hva han hadde gjort.

– Kom ut av det blå

Fredag startet rettssaken mot Treadwell i Camberwell Green Magistrates' Court i London.

– Han hadde omlag 30 knivstikk, inkludert syv i hjertet, og to kjøkkenkniver ble stående i kroppen, sa aktor Timothy Cray i retten mandag, og fortsatte:

– Alt kom ut av det blå fordi tiltalte er en mann med god karakter, som like etter dro til datteren sin og overleverte en betydelig sum kontanter – penger som var blitt tatt ut fra sparekontoen. Så dro han til den lokale pubben, hvor han ringte 999 og innrømmer alt, sa han.

Lang lunsj og ekstradeler

Nabo Janet Jarrett (73) var innkalt som vitne i saken, og fortalte ifølge Daily Mail at de to mennene kranglet høylytt om den lange lunsjpausen i forkant av knivstikkingen.

Da hadde en svært frustrert Treadwell vært uten varmt vann i mange dager.

– Han kom for å fikse varmtvannet på torsdag, men han dro visstnok på en tre timer lang lunsjpause. Så sa han at han kom tilbake på fredag. Han trengte visstnok å hente ekstradeler, sa hun.

Treadwell innrømmer å ha drept rørleggeren, og forblir varetektsfengslet frem til dommen trolig faller 30. september.