ÅPNER FOR DISKUSJON: Venstre-leder Trine Skei Gande åpner for diskusjon om Venstre skal fortsette i regjering eller ikke.
ÅPNER FOR DISKUSJON: Venstre-leder Trine Skei Gande åpner for diskusjon om Venstre skal fortsette i regjering eller ikke. Foto: Erlend Sørbø / TV 2

TRINE SKEI GRANDE OM VENSTRES REGJERINGSDELTAGELSE:

– Jeg tror kanskje vi må ta en fot i bakken etter valget

REYKJKAVIK/OSLO (TV 2): Venstre-leder Trine Skei Grande åpner for diskusjon om partiet bør fortsette i regjering eller ikke.

Det dårlige valgresultatet har ført til diskusjon om Venstre bør fortsette i regjeringen i ikke.

De siste dagene har Venstre vært i åpen konflikt med Fremskrittspartiet, etter to kronikker av Abid Raja. Flere Frp-representanter mener Venstre er på full fart ut av regjeringen.

Nå bekrefter også Venstre-leder Trine Skei Grande overfor TV 2 at Venstre skal diskutere regjeringsdeltagelsen etter valgnederlaget.

– Kan dere sitte i regjering med Frp om denne krangelen fortsetter?

– Det er det ikke enkeltpersoner i Venstre som bestemmer, heller ikke jeg. Det er det Venstres organer som bestemmer, sier Skei Grande til TV 2.

– Så det vil bli debattert i Venstre?

– Jeg tror det som er viktig for Venstre er å få gjennomslag i sakene våre.

Hun fastholder at det er politisk gjennomslag som avgjør om Venstre fortsetter i regjeringen eller ikke.

– Jeg tror kanskje vi må ta en fot i bakken etter valget, se hva vi har lært av det og hvilke saker vi skal prioritere å få gjennomslag for etter valget, sier Venstre-lederen.

– Vil du da vurdere regjeringsdeltagelsen?

– Venstre sitter i denne regjeringen til vi ikke sitter i denne regjeringen.

Håper å gjenopprettet tillitt

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, mener det skal være mulig å gjenopprette tilliten mellom Venstre og Fremskrittspartiet.

– Har Venstre et problem med å sitte i samme regjering som Frp?

– Når vi gjennomfører regjeringsplattformen så er det viktigste å få gjennomslag for vår politikk. Så har vi markert tydelig på en begrepsbruk som vi er uenig i, sier Elvestuen til TV 2.

– Er det aktuelt for Venstre å gå ut av regjering?

– Vi styrer på en regjeringsplattform der vi har store gjennomslag på klima og miljø, inkludering og en rusreform. Det er den vi skal gjennomføre.