FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad har forsvart den voldsdømte bloggeren i retten flere ganger.
FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad har forsvart den voldsdømte bloggeren i retten flere ganger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Toppblogger dømt for vold

En kvinnelig blogger i 20-årene er dømt til 30 dagers fengsel for å ha spyttet på, bitt og slått en taxisjåfør på vei hjem fra byen. Hun er også tidligere voldsdømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg må hun betale 254 kroner i erstatning til taxisjåføren, samt 3000 kroner i saksomkostninger, noe hun har godtatt.

Straffutmålingen på 30 dagers ubetinget fengsel vil hun imidlertid vurdere å anke, sier hennes forsvarer Cecilie Nakstad til TV 2.

– Vi er ikke enig i alle juridiske vurderinger i dommen, og vurderer en anke som i hovedsak vil gjelde straffutmålingen. Om hun anker eller ikke må vi vurdere opp mot de belastninger en slik anke innebærer, sier hun.

Husker lite

Retten har lagt vekt på at volden fremstår helt uprovosert, og at den er begått på nattestid mot en særlig utsatt person.

«Handlingene kunne potensielt medført enda større skade enn de gjorde ettersom fornærmede kjørte mens han ble utsatt for volden, og i tillegg mistet brillene sine som følge av slagene», skriver retten.

Da bloggeren forklarte seg i retten i forrige uke, sa hun at hun ikke hadde grunn til å tvile på taxisjåførens historie, men at hun husker svært lite.

– Vi drakk ganske mye, men jeg husker alt det som skjedde inne på utestedet. Plutselig ble det helt svart, og det neste jeg husker er at jeg snakket med en politibetjent utenfor en bensinstasjon, forklarte bloggeren.

Klokken var 2.30 natt til onsdag 13. mars da hun møtte politipatruljen utenfor en bensinstasjon i Oslo sentrum.

Politiet ble oppringt av en ansatt ved bensinstasjonen som forklarte at en taxisjåfør og en kvinne sloss.

Ufin mot politiet

Ifølge politipatruljen samarbeidet ikke den kvinnelige bloggeren med politiet, og hun ble bortvist fra stedet.

– Vi så at tiltalte var åpenbart beruset. Hun var ufin og kalte oss stygge ting. Etter hvert begynte hun å bevege seg bort fra stedet uten at vi hadde pratet ordentlig med henne, forklarte den kvinnelige politibetjenten under sin forklaring.

DØMT: Oslo tingrett skriver at det ikke foreligger formildende omstendigheter i saken.
DØMT: Oslo tingrett skriver at det ikke foreligger formildende omstendigheter i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Taxisjåfør Mohammed Bashir sa under sin forklaring at han oppfattet bloggeren som sint da hun satte seg inn i bilen.

– Jeg oppfattet ikke at det var meg hun var sint på, forklarte taxisjåføren.

– Slo meg flere ganger

Han begynte deretter å kjøre i retning kvinnens leilighet.

– Plutselig begynte hun å bli voldelig mot meg. Hun slo meg med mobilen ti ganger mot hodet. Jeg fikk vondt, sa Bashir.

Ifølge fornærmede slo kvinnen han ti ganger mot hodet. Taxisjåføren ble også bitt flere ganger.

– Jeg har aldri opplevd en kvinne som var så voldelig som tiltalte, forklarte han.

Dømt tidligere

Dette er ikke første gang bloggeren blir dømt for vold. I oktober i fjor møtte hun i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot en mann på en fest.

Ifølge tiltalen slo bloggeren en jevnaldrende mann i ansiktet, samt kastet et glass eller en flaske på ham. Mannen fikk et større kutt i panna, og måtte sy flere sting.

Kvinnen ble først frikjent i tingretten, men senere dømt til 90 dager ubetinget fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Oslo tingrett har i voldssaken mot taxisjåføren ikke funnet grunn til å skjerpe kvinnens straff som følge av den tidligere saken, fordi volden mot taxisjåføren ble begått før den andre dommen var rettskraftig.

Bloggeren ba i retten om at saken skulle gå for lukkede dører, noe dommeren ikke fant grunn til å gå med på. Hun har også bedt om at dommen unntas offentlighet eller anonymiseres, men heller ikke dette har dommeren funnet grunnlag for.