Drapssiktet nordmann vil betale blodpenger for å slippe straff

PHUKET (TV 2): Nordmannen som kvalte en britisk småbarnsfar i Phuket i Thailand, kan unngå fengsel om hans advokater blir enig med offerets pårørende.

Samtidig som nordmannen er på rømmen, jobber hans advokater med å få til en avtale med enken om at han betaler seg ut av saken.

– Ja, etter thailandsk lov er det mulig å betale den fornærmedes familie en sum penger som de aksepterer og på den måten vil man kunne avslutte saken med et forlik, sier mannens norske advokat Sulman Hussain til TV 2.

– Vil det være en mulighet?

– Thailandsk straffelov åpner for det og han er også åpen for den muligheten hvis det skulle være aktuelt for fornærmedes familie, sier Hussain.

Basketak

Midt i august dro nordmannen i 50-årene og hans samboer på en to ukers ferie til Phuket i Thailand. 21. august, to dager før de skulle dra hjem, var det noe som gikk fryktelig galt.

Ifølge politirapporten gikk nordmannen ut på sin balkong klokken 4 om morgenen og begynte å synge opera. På naborommet bodde en britisk statsborger i 30-årene sammen med sin kone og to år gamle sønn.

Da briten klaget over bråk fra nordmannen, oppsto det en krangel. En av politiets teorier er at mannen klatret fra sin egen balkong over til naborommet og gikk til angrep på briten.

I basketaket som oppsto, skal briten ha stukket nordmannen i skulderen med en smørkniv, mens nordmannen holdt briten i et kvelertak. Britens kone tilkalte hotellets sikkerhetsvakter, men det var for sent. Den britiske mannen døde senere på sykehus.

En annen teori er at briten kom på døren til nordmannen bevæpnet med kniv.

Livredd for å havne i thailandsk fengsel

De siste dagene har nordmannens norske advokat vært i Thailand for å finne ut mer om hva som egentlig skjedde.

Selv om nordmannen mener han handlet i selvforsvar, er det ingen tvil om at han drepte briten.

Mandag fortalte TV 2 at nordmannen, som var løslatt mot kausjon, har rømt fra straffeforfølgelse fordi han er livredd for å havne i Thailands fengsel.

Men samtidig som mannen er på rømmen, jobber hans advokater med å annen mulig løsning – å betale seg ut av saken.

Nordmannens thailandske advokat Thanyawat Suwankumnoet antyder overfor TV 2 at en sum på 2 millioner baht (rundt 600.000 kroner) kan være aktuelt.

– Hvis familien går med på en slik sum, kan han gå fri, sier Suwankumnoet.