– Jeg spurte John om hans oppsigelse, og jeg mottok denne i morges. Jeg vil takke John for jobben han har gjort, skriver presidenten.

Donald Trump skriver videre at han informerte Bolton om at hans tjenester ikke lenger var ønsket i Det hvite hus.

– Jeg var sterkt uenig i flere av hans avgjørelser, og det gjelder også for flere i administrasjonen, skriver Trump.

Kranglet med Pompeo

Ifølge NBC News skal Bolton ha kranglet med flere sentrale medlemmer i Trumps toppadministrasjon. Deriblant utenriksminister Mike Pompeo.

John Bolton selv skriver på Twitter at han tilbød presidenten å gå av mandag kveld, men hevder Trump svarte: «La oss snakke om det i morgen».

Presidenten sier at han vil utnevne en ny nasjonal sikkerhetsrådgiver i neste uke.

Bolton, kjent for sin karakteristiske bart, har utmerket seg som en hauk i amerikansk utenrikspolitikk. Den tidligere FN-ambassadøren overtok som nasjonal sikkerhetsrådgiver da general Herbert Raymond McMaster gikk av i fjor.

Støttet Bush

Bolton har tidligere tatt til orde for å bombe både Iran og Nord-Korea, og han har vært en sterk forsvarer av tidligere president George W. Bushs beslutning om å invadere Irak i 2003.

I et intervju med det sterkt høyreorienterte nettstedet Breitbart proklamerte han at «tostatsløsningen er død» og tok til orde for at Gazastripen bør bli en del av Egypt og Vestbredden gis tilbake til Jordan.

Overfor Fox News har han slått fast at USAs målsetting bør være et regimeskifte i Iran.

(©TV 2/NTB)