Det var stille på Frps valgvake på Bristol hotell i Oslo da de første prognosene ble lagt fram.

I TV 2s prognosener ligger Frp an til 8,3 prosents oppslutning på landsbasis. Det er 1,2 prosentpoeng lavere enn ved forrige lokalvalg.

– Det er mange som er skuffet i dag, og det er også jeg, sier Siv Jensen under en tale på valgvaken.

Hun trekker fram bompengedebatten som en av årsakene til at partiet sliter.

– Vi skal ta dette på alvor. Våre velgere forventer mer av oss, sier Jensen.

Dårligste siden 1991

Blir valgresultatet som prognosene antyder, vil det bli Frps dårligste resultatet ved et lokalvalg siden 1991. Frp-nestleder Sylvi Listhaug erkjenner at partiet ønsker et bedre resultat. Likevel mener hun at partiet har vunnet velgere i løpet av valgkampen.

– Utgangspunktet før valgkampen var på seks prosent, det betyr at vi har hentet inn noe i løpet av valgkampen. Spesielt er resultatene for Møre og Romsdal veldig gledelig, sier Listhaug.

Mye tyder på at Frp har mistet velgere til Folkeaksjonen Nei til bompenger. Listhaug mener likevel partiet møtte velgernes ønsker da de utløste regjeringskrise før valget.

– Det er et signal om at bompengebelastningen er blitt for høy. Det var derfor vi satt ned foten før, sier Listhaug, og mener at bompengeforliket er et steg i riktig retning.

Brakvalg for Sp

Senterpartiet får en oppslutning på 14,4 prosent (+5,9) i TV 2s prognose.

– Jeg er veldig lettet. Dette er bare foreløpige tall og prognoser, men hvis dette holder er det veldig, veldig gøy, sier 2. nestleder i Senterpartiet, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, til TV 2.

Også Miljøpartiet de Grønne har all grunn til å smile. Med en foreløpig oppslutning på 6,7 går de opp 2,4 prosent fra forrige valg.

– Dette er helt utrolig. Det er såpass tidlig at jeg har is i magen, men det ser veldig bra ut for oss, sier talsperson i MDG, Une Aina Bastholm.