Det første angrepet skjedde søndag da en lastebil som fraktet både varer og mennesker, kjørte over en veibombe i området ved Barsalogho nord i landet. Ifølge en regjeringstalsmann ble minst 15 mennesker drept da bomben gikk av, melder nyhetsbyrået Reuters.

Regjeringen omtaler hendelsen som et terrorangrep.

På samme tid som veibomben gikk av, ble også en annen bombe utløst om lag 50 kilometer unna. Den drepte 14 personer på flere kjøretøyer som kjørte sammen og fraktet mat, opplyser en lokal kilde.

Det fattige landet i Sahel-regionen har de siste fire årene kjempet mot en voksende bølge med angrep utført av jihadister. Angrepene startet i nord, men har siden spredt seg til den østlige delen av landet, nær grensen mot Togo og Benin.

Angrepene begynte i 2015 i det nordlige Burkina Faso og har siden spredt seg mot hovedstaden Ouagadougou og andre regioner i landet. Omkring 500 personer har siden mistet livet i angrep.

I august drepte bevæpnede menn 24 soldater, ifølge Reuters det største antall dødsofre i et enkelt angrep siden militante islamister startet aksjoner i det vestafrikanske landet.

(©NTB)