FRAKTES TIL KJELLER: Helikopteret styrtet lørdag i fjellsiden overfor Kvenvikvannet ved Alta.
FRAKTES TIL KJELLER: Helikopteret styrtet lørdag i fjellsiden overfor Kvenvikvannet ved Alta. Foto: Karen Anna Kleppe

Frakter bort deler av helikoptervraket

Tirsdag vil Havarikommisjonen transportere deler av helikopteret som styrtet ved Alta ned fra ulykkesstedet.

Transporten fra ulykkesstedet skjer med helikopter. Ved golfbanen vil delene fra ulykkeshelikopteret bli lastet over på en lastebil.

Deretter fraktes delene til Havarikommisjonens lokaler på Kjeller for videre undersøkelser, heter det i en pressemelding fra Finnmark politidistrikt tirsdag.

– Helikopterets motor, girboks, hale og andre komponenter skal tas med tilbake til Havarikommisjonens kontorer på Kjeller ved Lillestrøm, sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Statens havarikommisjon til NTB mandag kveld.

FRAKTER VRAKET: Det beregnes fire turer for å få ned hele vraket.
FRAKTER VRAKET: Det beregnes fire turer for å få ned hele vraket.

Politiet og Havarikommisjonen har gransket ulykkesstedet med bistand fra den franske havarikommisjonen, helikopterprodusenten Airbus og motorprodusenten.

Det er fortsatt flyforbud og ferdselsforbud i en radius på 500 meter rundt ulykkesstedet. Området vil bli ryddet før det åpnes for alminnelig ferdsel, opplyser politiet.

Helikopteret som styrtet, var helt nytt og av typen Airbus AS350. Seks mennesker omkom i ulykken lørdag ettermiddag. Fem av dem var fra Alta, mens piloten kom fra Sverige.