Demonstrasjonene eskalerer:

Stor brann i hovedgate i Hongkong under demonstrasjoner

Det brenner kraftig i en hovedgate i Hongkong mens tusenvis protesterer i gatene til tross for at politiet nedla forbud mot en planlagt demonstrasjon.

BRANN: Det brenner i en hovedgate under protestene i Hong Kong. Foto: Kin Cheung
BRANN: Det brenner i en hovedgate under protestene i Hong Kong. Foto: Kin Cheung

Brannen brøt ut etter at demonstranter tente på en barriere de hadde satt opp for å sperre av veien. Gaten var blokkert ved hjelp av veisperringer som de har bygget av søppelkasser og skilt.

Da politiet kom for å fjerne demonstrantene fra området, trakk de seg tilbake. De kom senere tilbake og satte fyr på veisperringene.

Mange demonstrantene har med seg paraplyer og kler seg i de sedvanlige svarte T-skjortene. En gruppe med demonstranter kastet bensinbomber mot politiet. Tidligere på dagen hadde det blitt kastet gjenstander utenfor regjeringsbygget.

Vannkanon og tåregass

Samtidig skal politiet ha brukt vannkanon og tåregass mot en gruppe demonstranter som kastet steiner mot dem. Gruppen skal ha ødelagt barrierer som var plassert utenfor bygningen som huser den lovgivende forsamlingen.

Demonstrantene har foreløpig holdt seg unna kinesiske myndigheters Hongkong-kontor, der veiene hadde blitt stengt av politiet timer tidligere.

En planlagt demonstrasjon som skulle avholdes lørdag, ble avlyst etter at politiet avslo søknaden. Arrangementet skulle markere at det er fem år siden Kina besluttet å endre valgsystemet for å gi Beijing økt innflytelse over hvem som skulle styre Hongkong.

Utøst av lovforslag

Personer i alle aldre har også deltatt i en religiøs demonstrasjon som startet med at demonstrantene gikk til religiøse landemerker, før de rettet kursen mot distriktet der regjeringskontorene ligger. Mange holdt seg til fortauet og sørget for å ikke påvirke trafikken.

Hongkong har de siste månedene vært herjet av voldsomme demonstrasjoner som ble utløst av et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina.

Mer innhold fra TV 2