Prinsessen får en bunad i gave av sine besteforeldre. Det er det mange som får i konfirmasjonsgave, men nettopp denne bunaden er ekstra spesiell.

– Den er unik, slår kongeblogger og forfatter Monica Aafløy fast.

– Det er en Øst-Telemarksbunad. De har satt sammen drakter fra før 1850 og rekonstruert en helt spesiell bunad til kronprinsessen, legger hun til.

Bunaden er en såkalt rødtrøye med sort stakk uten broderier. I tillegg har den et forkle med fugler vevd inn i det grønne stoffet.

– Jeg snakket med Husfliden i går og de har allerede fått bestillinger på det stoffet, så kanskje det danner mote, sier Aafløy.

Detaljert

På forkle på bunaden er riksløven brodert, i tillegg til kong Harald og dronning Sonjas monogram siden det er de som har gitt den i gave.

I tillegg er det helt bevisst lagt inn en feil i bunaden.

Det var NRK som omtalte dette i programmet «Ingrid av Norge».

– Hun som har brodert skjorten har brodert en liten feil inn i mansjetten. Poenget er at hvis Ingrid Alexandra sitter og kjeder seg, kan hun sitte og se på mansjetten og se om hun finner feilen, forteller Aafløy.

Prinsessebunad

Prinsesse Ingrid Alexandra er ikke den eneste i det norske kongehuset som bærer Øst-Telemarksbunaden. Det gjør også dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise.

– Ingrid Alexandra er den fjerde kongelige norske kvinnen som bærer Øst-Telemarksbunaden, sier Aaflø.

Den første av de norske kongelige kvinnene som bar Øst-Telemarksbunaden var kronprinsesse Märtha i 1929. Det var Anne Bamble, kvinnen som står bak gjenskapelsen og fornyelsen av Øst-Telemarksbunaden, hadde sydd den til henne.

– Den var litt spesiell for det var broderinger både på forkle og på skjørtet, noe som kalles prinsessemønster, sier kongebloggeren.

I mai 1930 brant Skaugum ned. I brannen gikk blant annet prinsessebunaden opp i røyk.

– Anne Bamble gikk i gang med å sy bunad nummer to. Den ble borte under krigen, så gikk hun i gang og sydde den tredje bunaden. Det er den prinsesse Märtha nå bærer.