PÅGREPET: Nordmannen i 50-årene ble pågrepet i badebyen Phuket i Thailand i forrige uke.
PÅGREPET: Nordmannen i 50-årene ble pågrepet i badebyen Phuket i Thailand i forrige uke. Foto: NTB Scanpix / Politiet

nordmann pågrepet i ferieparadis:

– Tok livet av brite etter å ha fått kjeft for å ha bråket på balkongen

En nordmann, som i mange år har jobbet med vakthold i offentlig sektor, erkjenner at han tok livet av en britisk mann i feriebyen Phuket i Thailand. Hans norske advokat sier at klienten handlet i nødverge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist tirsdag ble en 34 år gammel britisk statsborger funnet død på et hotell i Phuket.

Ifølge flere internasjonale medier var opptakten til drapet som følger:

En beruset nordmann i 50-årene skal om natten ha vært høylydt og bråkete ute på balkongen sin. På naborommet bodde en britisk statsborger som skal ha sett seg lei av bråket.

Da skal nordmannen ha steget over til britens balkong og konfrontert ham. Deretter oppsto et basketak der briten grep en smørkniv og forsøkte å stikke nordmannen.

Bilder som er frigitt av politiet i Thailand, viser at kniven er bøyd etter tildragelsen.

KNIVEN: Briten skal ha grepet til denne kniven under basketaket med nordmannen. (Foto: Politiet)
KNIVEN: Briten skal ha grepet til denne kniven under basketaket med nordmannen. (Foto: Politiet)

– Ba kona flykte

Mens basketaket pågikk ute på balkongen, var britens kone og deres to år gamle sønn inne på rommet. De skal ha hørt ektemannen som ropte og ba dem forlate rommet og komme seg i sikkerhet.

Kona hørte, ifølge egen forklaring, ektemannen rope for sitt liv da hun kom ned i resepsjonen på leting etter hjelp. Hun har i avhør forklart at nordmannen sparket og slo ektemannen hennes.

Etter hvert kom sikkerhetspersonell ved hotellet til rommet og balkongen der basketaket fant sted. Der fant de nordmannen og briten liggende på bakken. Nordmannen skal da ha sittet bak briten og holdt et stramt grep rundt halsen hans.

Kort tid senere kom politiet til hotellet. Briten ble fraktet til sykehus hvor han ble erklært død. Dødsårsaken ble påvist å være kvelning, ifølge politiet i Phuket.

ÅSTED: Etterforskere fra politiet i Phuket har undersøkt hotellrommet og den tilstøtende balkongen. (Foto: The Phuket News / Med tillatelse)
ÅSTED: Etterforskere fra politiet i Phuket har undersøkt hotellrommet og den tilstøtende balkongen. (Foto: The Phuket News / Med tillatelse)

Advokat: – Handlet i nødverge

Ifølge britisk presse er nordmannen siktet for vold med døden til følge, noe som innebærer at han risikerer inntil 15 års fengsel. Nordmannen er løslatt i påvente av ytterligere etterforskning, men politiet i Thailand har fratatt han passet.

TV 2 har vært i kontakt med den siktede nordmannen. Han ønsker ikke å kommentere saken, men viser til sin norske advokat, Sulman Hussein.

Advokaten sier at han kun har hatt korte telefonsamtaler med sin klient. Nordmannen bestrider ikke at han forvoldt britens død.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han sier at han var i en posisjon der han først ble angrepet med kniv av en britisk statsborger og at han deretter gikk til motangrep, sier Hussein.

Utenriksdepartementet er kjent med saken i Thailand og har tidligere opplyst til TV 2 at de yter bistand.

Nordmannen skal ha vært på en to ukers ferietur da drapet skjedde. Han har i mange år jobbet med vakthold i offentlig sektor i Norge.

TV 2 har ikke funnet at mannen tidligere er straffedømt, men han var i fjor involvert i en arbeidsgiverkonflikt som endte med at han mistet jobben.