FUKTIG: Store nedbørsmengder har ført til flom og vannskader i Sør-Norge.
FUKTIG: Store nedbørsmengder har ført til flom og vannskader i Sør-Norge.

Kraftig nedbør i natt – flere veier stengt etter ras

Natt til torsdag har vært preget av uvær, og nødetatene har måtte rykke ut til flere vannskader i løpet av natten. På Vestlandet er flere veier er stengt etter ras.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store nedbørsmengder har betydd en travel natt for nødetatene.

Klokken 03:42 meldte Vest Politidistrikt om oversvømmelse langs fylkesvei 49, og både politi og brannvesen måtte rykke ut til et boligområde i Norheimsund.

– Det har vært store vannmengder, noe som har gjort at veien har rent over og gjennom et boligfelt. Dette førte til at en husstand evakuerte seg selv, sier Dag Olav Sætre, operasjonsleder i Vest Politidistrikt til TV2. Det er ikke snakk om personskader.

Flere veier stengt

Mens privatboligen ble oversvømt, har det ifølge operasjonslederen gått verst utover fylkesveien.

– Det er et elvefall som har gått over, noe som har ført til oversvømmelse og store skader i veibanen. Enkelte deler av veien er borte, og en del trær har rast ut, opplyser Sætre.

Fylkesvei 49 mellom Bergen og Voss er nå stengt, og ifølge Sætre vil den forbli stengt hele torsdag.

Litt over klokken seks torsdag morgen melder Vegtrafikksentralen Vest at uværet har ført til at flere veier holdes stengt. E16 ved Bolstad vil grunnet ras være stengt i flere timer. Det samme gjelder Fylkesvei 314 Bergsdalen og Fylkesvei 7 ved Folkedal.

Hektisk på Østlandet

Også på andre siden av fjellet har man fått merke på uværet. Brannvesenet i Sør-Øst har meldt vannintrenging i flere boliger på Østlandet. Siden klokken tre natt til torsdag har brannvesenet måtte rykke ut til både i Kongsberg, Skien, Lunde, Nome og Åmot.

STENGT: Fylkesvei 49 mellom Norheimsund og Vikøy i Kvam er stengt grunnet oversvømmelse og ras.
STENGT: Fylkesvei 49 mellom Norheimsund og Vikøy i Kvam er stengt grunnet oversvømmelse og ras. Foto: Politiet

Meteorologisk institutt advarte onsdag kveld om svært kraftige regnbyger for Sogn og Sunnfjord, Hordaland og nordlige Rogaland. Varselet gikk ut på at det lokalt kunne komme 40-60 millimeter nedbør på tre timer.

– Det har kommet mye vann i områdene rundt Bolstad og Nordheimsund, men det skal ha gitt seg nå, sier operasjonsleder Sætre til NTB.

Det er også meldt gul fare for flom på Vestlandet som følge av den ventede nedbøren onsdag og torsdag.