SIER JA: Kulturminister Trine Skei Grande (V) på pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget sent fredag kveld.
SIER JA: Kulturminister Trine Skei Grande (V) på pressekonferanse i vandrehallen i Stortinget sent fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg synes dette har vært en dårlig prosess

Partileder for Venstre, Trine Skei Grande sier fredag kveld at partiet går med på statsministerens nye bompengeskisse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også Venstre sier ja til bompengeskissen som statsminister Erna Solberg (H) la fram sent fredag kveld. Det bekreftet Venstre-leder Trine Skei Grande fredag kveld.

– Vi har fått en kollektivsatsing på 1 milliard og 800 millioner til bom. Vi har fått prioritert kollektiv foran bom. Derfor har Venstre valgt å si ja, sa Grande på en pressekonferanse i Stortingets vandrehall klokken 23 fredag kveld.

– Hvem har skylda for at prosessen ble som den ble?

– Det ikke er Venstre som startet denne diskusjonen. Det å prøve å «shortcutte» forhandlinger på denne måten her, det er ingen god måte å jobbe på.

– Er du svekket eller styrket i troen om at dette samarbeidet kan vare ut stortingsperioden?

– Det sies at et godt ekteskap skal handle om gode og onde dager. Vi har hatt gode dager, men dette var kanskje ikke en av våre beste. Vi må sørge for at vi blir venner igjen og kan jobbe sammen på en god måte fremover.

Misfornøyd med prosessen

Grande uttrykte misnøye rundt prosessen som har vært de siste ukene i bompengesaken.

– Jeg synes hele denne prosessen har vært en dårlig måte å jobbe på. Vi lager budsjetter, da prioriterer vi penger i de budsjettene. Nå har vi laget en shortcut på kollektiv, toll og bompenger som vi kunne ha gjort i en budsjettprosess i stedet for å ta det midt i valgkampen, sier Grande til TV 2.

Hun innledet den hastig innkalte pressekonferansen med å beskrive kaoset de siste ukene om bompenger som en «selsom prosess».

– Jeg synes ikke vi skal styre med ultimatum. Det var det Venstres gruppe brukte litt tid på å fordøye, sier Grande.

Hun slo fast at det viktigste for Venstre var å verne om nullvekstmålet – om at all trafikkvekst i byene skal tas ved sykkel, gange og kollektiv – og satsingen på kollektivtilbudet.