Venstres stortingsgruppe i hastemøte om bompenger

STORTINGET (TV 2): Venstres stortingsgruppe sitter akkurat nå i et hastemøte om bompenger. Etter det TV 2 erfarer har partilederne så langt ikke avtalt et nytt møte.

TV 2 kunne onsdag morgen fortelle at Trine Skei Grande innkalte stortingsrepresentantene til møte i Oslo sentrum onsdag.

Partileder Trine Skei Grande ankom Thon konferansesenter like før klokken 12.

– Vi jobber hele tiden med å finne en god løsning, sier Skei Grande til TV 2.

Hele Venstres stortingsgruppe er samlet. Klima- og miljøminister og Venstre-nestleder, Ole Elvestuen, deltar også på møtet.

Nestleder Terje Breivik bekreftet at de er innkalt for å blant annet snakke om den fastlåste bompengesaken.

– Vi skal inn å drøfte bompengesaken, og få en løypemelding om hvor saken står. Vi skal også diskuerte det som er viktig for Venstre, nemlig klimaet, sier nestleder i Venstre, Terje Breivik, til TV 2, på vei inn til møtet.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er onsdag på reise i Agder og har etter planen program i fylket utover kvelden.

Kilder TV 2 har snakket med trekker i tvil om det blir et møte mellom partilederne i kveld.

Vet ikke hva partiledelsen har diskutert

– Vi skal ha et møte i Venstre, og jeg regner med vi blir orientert om hvordan prosessen har vært til nå, og hva partiledelsen har diskutert, sier Abid Raja på vei inn til møtet.

– Jeg antar vi kommer til å få hovedlinjene og forhåpentligvis hva som er veien videre. Hva som har vært diskutert vet vi ingenting om, og det er derfor vi har det første møtet i Venstres stortingsgruppe nå, sier han.

Raja sier videre at han har tillit til at partiledelsen har gjort en grundig jobb i forkant, men at stortingsgruppen ikke vet hva ledelsen har funnet ut av.

– Det er stortingsgruppa som er det øverste besluttende organet i Venstre mellom landsmøtet, så det er naturlig at vi blir orientert, sier Raja.

– Jeg lover at dere skal bli orientert om en konklusjon, sier han på vei inn i møterommet.

I går kveld kunne TV 2 melde at statsminister Erna Solberg (H) avbrøt sitt besøk på Island. Hun dro tilbake til Norge i et forsøk på å løse bompengekrisen i regjeringen.

– Opp til Erna

Striden rundt bompenger og byvekstavtaler er helt fastlåst etter at Fremskrittspartiet har stilt ultimatum om rundt skissen, som landsstyret søndag sa ja til.

Venstre-leder Trine Skei Grande har hittil fått klar beskjed fra sine partifeller om at hun ikke kan godta skissen som partilederne for en drøy uke siden var enige om å gå tilbake til partiorganisasjonene sine med.

Sentralstyret til Venstre hadde forrige fredag et telefonmøte om bompengestriden.

– Vi har bare hatt et telefonmøte i forrige uke med sentralstyret, uten at vi gikk inn på detaljer, sa Ola Elvestuen på vei inn i regjeringskonferansen mandag. Kilder har fortalt til TV 2 at Venstres problem med skissen er at de mener den legger til rette for mer biltrafikk i de store byene.

Søndag slo Siv Jensen fast at det nå er opp til statsminister Erna Solberg å løse bompengestriden i regjeringen.

– Jeg opplever at vi nå er ferdigforhandlet. Vi har holdt på med dette veldig lenge, og vi kom så langt vi kom. Nå forankres det i partiene, og hvis ett eller flere partier ikke kan stille seg bak dette, blir det egentlig opp til statsministeren å håndtere det videre, sa Jensen til TV 2 etter landsstyremøte.

Saken oppdateres!