Frp har sluttet seg til skissen:

Siv Jensen med ultimatum: – Forhandlingene er ferdig

Fremskrittspartiets landsstyre har sluttet seg til skissen. – Venstre har en utfordring, sier Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fremskrittspartiet har hatt landsstyremøte, hvor det ble tilslutning til avtalen som er vært forhandlet frem mellom de fire partiene. Avtalen som ligger på bordet mener vi bidrar til reduksjon i bompengebelastningen for folk flest, samtidig som bidraget til kollektivsatsing øker, sier Siv Jensen.

Detaljene i skissen er ikke kjent.

– Nå er det opp til de andre partiene å avgjøre, sier Frp-lederen.

Rett før pressekonferansen meldte TV 2 at Trine Skei Grande har sagt nei til skissen.

– Jeg er klar over at Venstre ikke synes å være enig i innholdet, men vi har ikke oppfattet at det er tatt en endelig beslutning. Hvis et eller flere partier ikke kan slutte seg til avtalen, er det et spørsmål som statsministeren må avklare, sier Jensen.

– Kan alle partiene fortsette, hvordan skal det foregå hvis ett av partiene sier nei?

– Jeg mener vi har funnet en god balanse. Forutsetningene har endret seg underveis gjennom at store deler av befolkningen har gjort et opprør. Derfor har vi diskutert dette siden juni. Jeg håper partiene slutter seg til dette endelig, sier Jensen.

Hun mener Venstre har et problem.

Jensen: Forhandlingene er over

Landsstyret i Fremskrittspartiet fikk presentert en skisse til løsning på bompengestriden når de møttes søndag klokken 13.

Det ekstraordinære landsstyremøtet startet på partikontoret i Oslo klokken 13 og er en oppfølging av et ekstraordinært landsstyremøte i juni om bompenger.

Da fremsatte Frp seks krav for å få ned bilistenes bompenger, nemlig å stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet, slette bompengegjeld, kutte kostnader i eksisterende bypakker, stille strengere krav til lokale bidrag i byene og si nei til veiprising.

Etter dagens møte sier Siv Jensen at hun anser forhandlingene som ferdige, selv om kilder opplyser at Venstre og Trine Skei Grande ikke kommer til å godta den nye skissen fra Fremskrittspartiet.

– Jeg opplever at vi har hatt en veldig god debatt med en veldig nøktern tilnærming. Frp skulle gjerne gått enda lenger enn det som nå ligger i det felles avtaleutkastet, fordi vi alltid kjemper for å få lavest mulig bompengebelastning for innbyggerne våre, men vi har kommet et skritt i riktig retning, og derfor har vi fått tilslutning fra landsstyret.

– Venstre sier nei, da er man jo like langt?

– Jeg synes det er veldig leit hvis det er Venstres endelige standpunkt, det vet jeg jo ikke enda, men her ligger det jo både satsninger på de kollektiv i de store buene samtidig som bompengebelastningen for den enkelte bilist blir mindre.

Legger ansvaret på statsministeren

– Du stiller nærmest et kabinettspørsmål?

– Nei det gjør jeg ikke, vi hadde en forhandling, vi kom så langt som vi kom og var enige om at dette måtte vi ta tilbake til partiets organer for å få en avklaring på hva partiene mente. Nå har Frp gitt sin avklaring, også får de andre tre partiene svare for hva de mener om dette, svarer Jensen.

– Betyr det at du er klar til å sette deg ned og forhandle videre?

– Jeg opplever at vi nå er ferdigforhandlet, vi har holdt på med dette nå veldig lenge, vi kom så langt vi kom. Nå forankres det i partiene og hvis ett eller flere partier ikke kan stille seg bak dette så blir det egentlig opp til statsministeren å håndtere det videre.

– Det betyr jo at enten Frp eller Venstre må ut av regjering?

– Frp har nå sluttet seg til det avtaleutkastet som er fremforhandlet mellom de fire partiene. Det var så langt vi kom. Nå må alle partiene avklare dette også får vi sette oss ned og diskutere det. Men forhandlingene anser jeg nå som ferdige. Vi kommer ikke lenger enn det vi har gjort nå.

– Kaoset fortsetter?

– Nei, forhandlingene er ferdige, partiene må ta stilling til det, også går vi videre avslutter partilederen.