SNUDDE: Flyet var på vei fra Ungarn til Island da det måtte lande på Sola.
SNUDDE: Flyet var på vei fra Ungarn til Island da det måtte lande på Sola. Foto: Lennart Rimestad

Fly måtte snu på grunn av utagerende mann om bord

Flyet fra Wizz Air måtte sikkerhetslande på Sola flyplass etter melding om en utagerende person om bord.

Politiet i Sør-Vest fikk torsdag formiddag inn melding om en utagerende mann i 60-årene som prøvde å ta seg inn i cockpiten i et passasjerfly. Flyet var på vei fra Ungarn til Island.

– Flyet snudde etter at vi fikk inn melding fra flyet om et forsøk på kapring. Han er tatt med til Stavanger, og blir kjørt i arrest, sa politisjef på flyplassen, Kjetil Andersen.

Denne meldingen var angivelig en intern melding fra Avinor til politiet på flyplassen. Meldingen ble senere avkreftet av operasjonslederen i politiet, som sier de ikke ser på det som et kapringsforsøk.

– Vi fikk melding av tårnet om at en person hadde prøvd å komme seg inn i cockpiten. Vi på operasjonssentralen, som håndterer operasjonen, har ikke brukt ordet kapring. Dette ble brukt i en melding mellom politisjefen og Avinor internt, sier Victoria Hillvegg, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Mannen var rolig da han ble pågrepet. Ifølge politiet var mannen i 60-årene fra Island. Han har forklart til politiet at han ikke husker hva som har skjedd.

Brannvesenet og politiet stod i beredskap på flyplassen etter at flyet meldte om en nødlanding. Klokken 10.21 opplyste politiet at flyet hadde landet, og at de hadde kontroll på vedkommende.

– Vi har tatt ut en mannlig passasjer i 60-årene. Ingen skal være skadet. Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd, skrev politiet i Sør-Vest på Twitter.

Flyet hadde passert Norge da hendelsen inntraff, og måtte snu i luften. Ifølge Flightradar24 landet flyet like etter klokken 10.00.