SORG: En person ble funnet drept i et hus i Bærum lørdag. Hendelsen settes i sammenheng med skyteepisoden i en moské til menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SORG: En person ble funnet drept i et hus i Bærum lørdag. Hendelsen settes i sammenheng med skyteepisoden i en moské til menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Krisemøte i Bærum etter moskéskyting

Mandag morgen samlet ledelsen i Bærum kommune i krisemøte etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet med møtet er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

– Det handler om å trygge det muslimske miljøet, moskeen og være i tett dialog med menigheten. Vi er jo selvfølgelig i tett dialog med politiet fortløpende også. Så gjelder det også en god ivaretakelse overfor familien som er rammet, sier ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) til NRK.

Krog informerer overfor VG at de følger opp skoleelevene med kriseteam.

– Nå er det viktig å ivareta skoleelevene som ennå ikke har begynt på skolen etter ferien, finne ut hvilke behov klassekameratene har og følge opp med kriseteam. Vi har også tett dialog med moskeen og det muslimske miljøet i Bærum. Det blir viktig å ivareta alle involverte i dagene og ukene som kommer, sier Krog (H) til VG.

Rammer et stort nabolag

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er en mann i 20-årene siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster som ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

– Dette rammer familier, klassekamerater, et stort nabolag. Dette gjør vondt. Dette smerter. Vi er veldig preget, sier Hammer Krog til VG.

Fengslingsmøte

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, framstilles den siktede for varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet starter klokken 13 mandag og vil bli holdt bak lukkede dører. Ifølge VG vil politiet begjære fire ukers varetektsfengsling.

Mannens advokat Unni Fries bekreftet søndag kveld overfor NTB at den siktede vil møte i retten, men sa at han ikke kommer til å forklare seg. Den siktede har i helga også benyttet retten til ikke å forklare seg for politiet.

Han erkjenner ikke straffskyld, sier Fries til NTB.

NTB