ÅSTED: Krimteknikere jobber på stedet etter en eksplosjon i København.
ÅSTED: Krimteknikere jobber på stedet etter en eksplosjon i København. Foto: Ritzau Scanpix Denmark/Philip Davali via Reuters

Etterlyser mann etter eksplosjon i København

Fasaden til en politistasjon på Nørrebro er ødelagt etter en eksplosjon natt til lørdag, bekrefter politiet i København. Ingen skal være skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann- og beredskapsetaten i København fikk melding om et høylytt brak fra området rundt Hermodsgade 3 i den danske hovedstaden klokken 03.40 natt til lørdag. Mannskaper og politi ble sendt til stedet.

Ifølge meldinger og bilder på sosiale medier var det en lokal politistasjon i Hermodsgade som var rammet av en eksplosjon, med knuste vinduer, skader på inngangspartiet og en tilstøtende bygning. Det er kun dager siden det danske skattevesenet ble utsatt for et bombeangrep.

En knapp time senere bekrefter politiet at en eksplosjon har rammet deres lokale politistasjon på Nørrebro.

Vakthavende ved Brann- og beredskapsetaten, Brian Eriksson, bekrefter meldingene om at fasaden skal være ødelagt.

Ingen ble skadd i eksplosjonen ved politistasjonen på Nørrebro.

Etterlyser mann

Politiet i København etterlyser en mann som er sett løpende fra stedet etter den kraftige eksplosjonen.

Politiet søker etter denne mannen etter en eksplosjon i København natt til lørdag. Foto: Københavns politi
Politiet søker etter denne mannen etter en eksplosjon i København natt til lørdag. Foto: Københavns politi

– Københavns Politi etterlyser en mann med mørkt tøy og lyse sko som er sett løpende fra lokalpolitistasjonen i Hermodsgade på Nørrebro, opplyser visepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz ved Københavns Politi kort tid før klokka 6 lørdag morgen.

Politiet har delt et bilde av mannen de ønsker å komme i kontakt med og opplyser at posen han bærer formentlig er fra Rema 1000.

Politiet orienterte om saken klokken 10 lørdag formiddag. Jørgen Bergen Skov i København-Politiet sier at det på nåværende tidspunkt er ukjent om denne eksplosjonen henger sammen med den forrige.

– Det er viktig å understreke at vi ikke kan si noe om det på nåværende tidspunkt, men det er selvfølgelig noe vi undersøker, sier han.

Politiet ber vitner ta kontakt.

Redde folk i gatene

34-årige Mikael Panduro var på jobb som dørvakt på en nattklubb i Sigurdsgade nær politistasjonen da det smalt. Han forteller om massiv tilstedeværelse av politi etter den voldsomme eksplosjonen.

– Det lød et helt vanvittig høyt brak, og alt ristet. Det går ikke mye mer enn et par minutter, så er politiet til stede og sperrer av alt sammen, sier Panduro.

– Folk som var ute på gaten, søkte over mot klubben. Det var voldsomt, og folk ble redde, forklarer han.

Københavns Politi uttaler til dansk TV 2 at et område på Nørrebro er sperret av mens de nødvendige undersøkelser blir foretatt.

Utover dette vil verken politiet eller beredskapsetaten gi ytterligere kommentarer.

Dansk politi er på stedet i København etter en eksplosjon natt til lørdag.
Dansk politi er på stedet i København etter en eksplosjon natt til lørdag. Foto: Ritzau Scanpix Denmark/Philip Davali via Reuters

Andre på en uke

Tirsdag var det brukt militært sprengstoff da skattevesenet – Skattestyrelsens kontorer – på Østbanegade i København var åsted for en svært kraftig eksplosjon. Det ligger noen kilometer unna Nørrebro.

Politiet har ikke funnet ut hvem som sto bak angrepet. Statsminister Mette Frederiksen omtalte sprengningen som en svært alvorlig forbrytelse.