TOMMEL OPP: At president Donald Trump viser tommelen og smiler sammen med førstedame Melania Trump har satt sinnene i kok hos flere etter at dette bildet ble publisert fra førstedamens Twitter-konto.
TOMMEL OPP: At president Donald Trump viser tommelen og smiler sammen med førstedame Melania Trump har satt sinnene i kok hos flere etter at dette bildet ble publisert fra førstedamens Twitter-konto. Foto: Melania Trump/Twitter.

Dette bildet vekker avsky

Spedbarnet Paul brakk fingrene da foreldrene reddet livet hans under skytemassakren i El Paso. At han ble fraktet tilbake til sykehuset for å ta bilde med presidenten og førstedamen vekker sterke følelser hos mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken besøkte USAs president Donald Trump og førstedame Melania Trump sykehuset Del Sol i El Paso.

Det skjer etter angrepet på en Walmart-butikk i byen sist lørdag, utført av 21 år gamle Patrick Crusius. Han drepte 22 mennesker.

Reddet sønnen sin

Blant de drepte var Andre og Jordan Anchondo. De døde da de forsøkte å redde livet til sin to måneder sønn Paul, skriver The Guardian. Faren stupte ned mot sin sønn for å beskytte han fra kulene.

Spedbarnet brakk flere fingre da moren falt over han da hun ble drept.

Paul ble hentet tilbake til sykehuset av hans onkel, for å møte Trump-paret. Ifølge den britiske avisen skjedde det på Det hvite hus' forespørsel. Bildet som i etterkant ble delt på Melania Trumps Twitter-konto har fått mange til å reagere.

Pauls familie har ikke delt bildet selv.

På bildet smiler både Trump og førstedamen, og presidenten gir tommelen opp.

– Genuint skremt

– Dette er et bilde av Trump som gliser mens Melania holder et spedbarn som er blitt foreldreløs som følge av skytingen. En baby ble tatt fra hjemmet, og tvunget til å være en rekvisitt for mosteret hvis hat drepte han eller hennes foreldre, skriver demokraten Greg Pinelo på Twitter.

– Jeg er genuint forvirret og skremt av dette bildet. Tolker jeg det feil? Hvorfor poserer Trump og Melania, glisende, og gir en tommel opp med et spedbarn som fikk sine foreldre drept av gjerningsmannen i El Paso, skriver fotograf Bryan William Jones.

Også flere leger ved sykehuset har reagert, og uttaler at presidenten virker å mangle empati etter at han skrøt av å ha samlet et større publikum enn demokraten Beto O'Rourke, som tidligere har representert El Paso og området rundt i Kongressen.

O'Rourke har tidligere uttalt at han ikke ønsket at presidenten skulle besøke El Paso. Han mener det er en direkte link mellom Trumps retorikk mot innvandrere og manifestet gjerningspersonen Crusius publiserte før skytingen.

– Fremstiller Trump feil

Til radiokanalen NPR opplyser onkelen Tito Anchondo at både han og hans avdøde bror var støttespillere av presidenten.

– Jeg synes folk fremstiller president Trumps ideer feilaktig. Min bror støttet Trump, sier han.

Ifølge The Guardian møtte ikke presidenten noen av de andre åtte overlevende fra angrepet som var ved sykehuset. Tre hadde ikke anledning på bakgrunn av helsetilstand og på grunn av at de ikke snakket engelsk, mens fem ikke ville møte presidenten.