Ifølge NRK ble Christensen pågrepet med over 130 kilo hasj i en båt. Agderposten skriver at politiet slo til da 57-åringen kom i land et sted rundt Lyngør.

Christensen samtykker til fire uker i varetekt, to av dem med brev- og besøksforbud, opplyser hans forsvarer Sigurd Klomsæt.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen og vil bli avhørt klokken 12, sier Klomsæt til TV 2.

Fengslingskjennelsen viser derimot at Christensen i avhør med politiet har erkjent straffskyld i henhold til siktelsen. Det er foreløpig uklart hvorfor han har endret forklaring.

Ifølge VG, som først omtalte saken, kom Christensen i båt fra Hirtshals i Danmark.

– Det er ikke så mye å si. Jeg er tatt på fersk gjerning, sa Christensen selv til Fædrelandsvennen etter fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett i Arendal fredag.

11 års fengsel

TV 2 har ikke fått tak i politiadvokat Cecilie Pedersen Hille. Ifølge tingrettens berammingsliste gjelder saken «en betydelig mengde» narkotika.

Christensen ble dømt til elleve års fengsel for sin rolle som sjåfør under Nokas-ranet i 2004.

Senere er han dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet i den såkalte Sult-saken, der politiet mente han forsøkte å smugle hasj fra Nederland til Norge med seilbåt og bobil.

Ifølge påtalemyndigheten gjorde Christensen dette sammen med andre på oppdrag fra Metkel Betew, som også er dømt for Nokas-ranet.

Christensen forklarte i retten at han og tre medtiltalte forsøkte å lure Betew til å tro at de skulle gjennomføre smuglingen for ikke å få bråk, og at dwet var derfor smuglingen ikke ble gjennomført. Det trodde ikke retten noe på.

Han ble dømt til tre år og ti måneders fengsel i Oslo tingrett, men anket dommen. Lagmannsrettens dom venter han fremdeles på.

Medsiktet nekter straffskyld

Også to andre menn er siktet i saken. De ble alle pågrepet natt til fredag, får TV 2 opplyst.

Den ene mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, forteller at hans klient nekter straffskyld.

– Han kommer til å motsette seg varetektsfengsling, sier Furuholmen til TV 2.

Slik ble Nokas-ranerne pågrepet:

Den siste mannens forsvarer, advokat Christina Schie Helseth, ønsker ikke å svare på hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum ble ranet 5. april 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner – noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.