Slik så det ut i Maridalsveien ved Vulkan natt til onsdag, da Oslo ble rammet av et kraftig regnskyll.
Slik så det ut i Maridalsveien ved Vulkan natt til onsdag, da Oslo ble rammet av et kraftig regnskyll. Foto: NTB Scanpix

Farevarsel i flere fylker – kraftige regnbyger en rekke steder

Tirsdag kveld er det kraftig nedbør i flere fylker på Vestlandet og Midt-Norge. Det er sendt ut gult farevarsel for flere av fylkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Hordaland, Møre og Romsdal og Trøndelag er det sendt ut gult farevarsel, med fare for jord- og flomskred der regnbygene treffer.

– Vi har ikke fått inn så mange målinger ennå, men vi ser at det er intens nedbør i flere områder med mange lynnedslag, opplyste statsmeteorolog Kristin Seter tirsdag kveld.

Hun opplyser at de foreløpig ikke har mottatt noen skademeldinger.

Fortsetter fram til midnatt

I forkant var det varslet at de kraftige regnbygene kan føre til jord- og flomskred. Utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat på varslingstjenesten varsom.no.

Skredfaren er størst der bygene treffer. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt.

– Været vil fortsette utover kvelden, men det ser ut til at det verste vil være over når vi nærmer oss midnatt, sier statsmeteorologen.

Flere farevarsler

Meteorologene har i løpet av ettermiddagen sendt ut gult farevarsel for Hordaland.

– Det kom litt mer nedbør enn det vi trodde på forhånd, sier Seter.

Ifølge uoffisielle målinger kom det opp til 25 millimeter nedbør på enkelte målestasjoner i Hordaland i løpet av tirsdag ettermiddag og kveld.

Gult farevarsel var også sendt ut for kraftige regnbyger på det sentrale Østlandet tirsdag kveld. Kraftigst nedbør var ventet i Grenlands-området, nedre deler av Buskerud og i områdene rundt Oslofjorden, opplyser meteorologene.

Det var anslått 20 og 30 millimeter regn på tre timer.