Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune. Flere jordras gikk over blant annet fylkesvei 451 og E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune. Flere jordras gikk over blant annet fylkesvei 451 og E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane tirsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad

Skader for minst 50 millioner etter jordrasene i Jølster

Forsikringsselskapene anslår skader på rundt 50 millioner kroner etter jordrasene i Jølster. De materielle skadene er lavere enn fryktet, men det kan øke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gikk flere ras i Jølster kommune og Førde kommune i Sogn og Fjordane tirsdag i forrige uke. Fem av disse var store og sperret av en rekke veier og har ødelagt flere bygg og mye infrastruktur.

Et anslag fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool viser skader for rundt 50 millioner kroner etter jordrasene.

– Det er fortsatt en tidlig fase etter skredene og ferietid for mange. Beløpet er et foreløpig anslag som kan endre seg etter hvert som flere får meldt inn skader til forsikringsselskapet, heter det i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge oppfordrer alle som har fått vannskader eller andre skader på bygninger eller hageanlegg, om å kontakte forsikringsselskapet sitt så snart som mulig.

(©NTB)