jordras i Voss:

Henter ut flere personer med redningshelikopter

Redningshelikopter bistår etter at det har gått jordras i Jordalen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått flere jordras i Jordalen i Voss kommune mandag kveld.

Vest politidistrikt melder at en bil med to personer ble innesperret i et ras. De to personene kom seg ut av bilen og fikk hjelp av lokalbefolkningen som hadde traktor, skriver politiet i en pressemelding.

– De stod bom fast, både foran og bak, men klarte å evakuere ut takluken på bilen sin. De tok seg så bort fra bilen, der de traff en lokal kar med traktor som hjalp til med å transportere dem ut fra rasområdet, sier Helge Blindheim, operasjonsleder i Vest politidistrikt til TV 2.

De to kom uskadd fra hendelsen.

Hovedredningssentralen melder at de bistår med redningshelikopter fra Florø. Politiet fikk melding om raset klokken 19.02.

Flere personer som har blitt sperret inne av raset hentes ut ved hjelp av redningshelikopteret.

– Det er nå nærmere 20 personer som ønsker å evakuere områdene, på grunn av den usikkerheten som har oppstått. Planen er at disse skal transporteres ut med redningshelikopter, sier Blindheim som legger til at farevarselet i området for tiden er gult. Nivåene over dette er oransje, og deretter rødt farenivå.

Det ble i tillegg observert to mindre ras lenger inne i dalen, som ifølge politiet har en bredde på et par meter hver. Rasene har dratt med seg jordmasser over veien, opplyser politiet i en pressemelding mandag kveld.

Områdene som rasene er gått i består for det meste av fritidseiendommer.

– Det er evakuert til nå totalt 16 personer ut av området. To fra kjøretøyet som tidligere er nevnt, og 14 fra en støl i området. Disse er fraktet til en privatbolig, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i en pressemelding mandag kveld.

Det er ikke meldt om personskade som følge av rasene. Veien vil bli sperret inntil videre.