FIKK LIVET SNUDD PÅ HODET: Matthew Trainer samler nå inn penger til behandling og proteser for kona Marie. Foto: Gofundme.com
FIKK LIVET SNUDD PÅ HODET: Matthew Trainer samler nå inn penger til behandling og proteser for kona Marie. Foto: Gofundme.com

Marie ble ønsket velkommen hjem av familiens to lykkelige hunder – mistet armer og bein

Legene tror at amerikanske Marie Trainer ble alvorlig syk av en bakterie som lever i munnen på hunder og katter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marie Trainer fra Ohio hadde vært på ferie i Karibia sammen med ektemannen. Da de kom hjem 10. mai, ble de overøst med kyss av parets to hunder.

Neste kveld følte Marie seg dårlig og hadde influensalignende symptomer. Hun var kvalm, hadde vondt i kroppen og stigende feber.

Ektemannen Matthew tok affære og fikk Marie til legevakten. Legene kunne raskt konstatere at Marie hadde blodforgiftning og at tilstanden raskt ble verre.

Måtte amputere

Marie ble lagt i kunstig koma. Legene var nødt til å amputere kvinnens bein, hender og mesteparten av armene.

– Om vi ikke hadde gjennomført amputasjonene, ville hun dødd i løpet av kort tid, sier Maries stedatter Gina Premier til Fox 8 Cleveland.

Marie Trainer ble liggende i koma i ti dager og gikk gjennom åtte operasjoner. Først etter 80 dager på sykehus fikk hun reise hjem.

Marie sier det var et sjokk å bli fortalt at de måtte amputere hendene og beina.

– Jeg mener, hva gjør man? Det er veldig vanskelig å håndtere, sier hun.

Rammer én av en million

Legene mistenker at Trainer ble infisert av bakterien capnocytophaga da en av hundene slikket på et lite sår hun hadde på armen. Bakterien er nokså vanlig i hundespytt.

Bakterien kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker, men det skjer svært sjelden. Folk kan bli eksponert for bakterien i årevis uten å få noen reaksjon. Å bli så syk som Marie ble, rammer bare én av en million ganger.

– Bakterien kan få immunsystemet til å gjøre noen ganske fæle ting, sier Margaret Kobe til Fox 8 Cleveland.

Kobe er lege og ekspert på infeksjonssykdommer.

Elsker fortsatt hundene

Paret har opprettet en innsamlingsaksjon for å finansiere utgiftene til behandling og til proteser for Marie.

– I dagene og ukene som kommer vil Marie trenge mange endringer i livet, skriver Matthew Trainer i beskrivelsen av Gofundme-innsamlingen.

Marie Trainer sier hun fortsatt elsker hundene sine. Verken hun eller dr. Kobe ønsker å skremme hundeeiere med historien. Imidlertid oppfordrer de folk til å være oppmerksomme.

– Om du blir bitt av en hund, må du definitivt ta antibiotika. Vask hendene dine etter at du har lekt med en hund, spesielt om du har et åpent sår, råder Kobe.