Drapet fant sted i Florø en tirsdag i begynnelsen av april i år.

Etter å ha mottatt en bekymringsmelding rykket politiet ut til en leilighet. Der fant de en livløs mann, som etter 40 minutter ble erklært død.

Kort tid senere ble en 22-åring siktet for drapet. Politiet var i kontakt med ham allerede før de kom frem til leiligheten, og mannen er ikke ukjent for politiet fra tidligere.

Svekket mistanke

Også en 40 år gammel mann er siktet for drap. Fordi mistanken mot ham er svekket, ble han imidlertid løslatt i slutten av juni, men siktelsen er opprettholdt. Også han nekter straffskyld.

Politiet vil gjennomføre nye avhør med mannen i løpet av de kommende ukene, ifølge en fersk kjennelse fra Bergen tingrett.

– Mistanken mot ham ble svekket etter rekonstruksjonen av drapet i slutten av juni. Nå jobber vi for å få siktelsen mot ham frafalt, sier 40-åringens forsvarer, advokat Ivar Blikra, til TV 2.

Den samme kjennelsen slår fast at 22-åringen kan holdes fengslet i ytterligere fire uker fra onsdag.

Video: Arne ble banket, ranet og forlatt hjelpeløs – nå møter han ranerne i retten:

Metallgjenstand

Siktede har i avhør erkjent at han slo 40-åringen i hodet med en metallgjenstand. Mannen har også forklart at han følte seg truet på livet.

Mannens forsvarer, advokat Frode Sulland, vil ikke overfor TV 2 utdype hva slags gjenstand det er snakk om eller hva som ledet frem til det angivelige drapet.

De to siktede er begge fra Florø og norske statsborgere. De kjenner begge avdøde fra tidligere.